lauantaina, lokakuuta 12, 2024

Kayla tuli taloon

Pörröpeti on Kaylan mieleen, mutta ei Islan
8-viikkoisen muotokuva

  

Viime lauantaina 5.10. koitti vihdoin pennunhakupäivä. Pojantytär Anna Turusta oli luvannut tulla matkaseuraksi sekä avustajaksi ja aikaisin aamulla starttasin auton kohti Laukaata. Ajomatkaa oli navin mukaan 311 km ja se taittuisi runsaassa 3 tunnissa. Kun matka-aikaan lisättiin evästauko, matkasimme lähes 4 tuntia. Isla pääsi mukaan jotta se olisi ensi hetkiltä asti mukana pennun seurassa. Kiia Vuorenmaalla oli vielä kaksi pentua kotona, mutta myös toinen oli lähdössä samana päivänä, päinvastaiseen suuntaan, Rovaniemelle. Olin saanut pyynnön kuvata Islan ja Kaylan ensikohtaaminen ja sehän oli aivan hellyttävä tilanne. Kayla juoksi pihanurmikolla Islan luo ja Isla tutki sen tarkasti. Kotimatka sujui joustavasti, Kayla nukkui suuren osan matkasta Anna sylissä.

Kotona maistui heti ruoka

Kotona olin levitellyt mattoja ja pyyhkeitä lattialle, kaivanut esiin Islan leluja ja asettanut pienen ruokakupin Islan kupin viereen. Kayla vipelsi sisäänpäästyään ympäriinsä, tutki huoneita ja otti leluja suuhunsa. Isla ei vielä uskaltautunut leikkimään, mutta se suhtautui hyvin hellästi pieneen koiraan. Ensimmäinen yö sujui hienosti, minä nukuin omassa sängyssäni ja Kayla omassa pedissään sängyn vieressä. Nukuin katkonaisesti, kun en muka kuullut minkäänlaista ääntä pienestä. Kayla sen sijaan nukkui aamu kahdeksaan asti ja aloitti uuden päivän tarmokkaalla viuhtomisella. Se on siitä lähtien nukkunut yhtämittaisesti kaikki yöt, ja minäkin osaan jo rauhoittua nukkumaan. 


Viikko kotiintulosta on vierähtänyt ja nyt voi jo sanoa, että pentuelämä on saanut vakiintuneet muodot. Islan ja Kaylan leikit ovat vauhdittuneet, ja pienet naskalit käyvät jo aika napakasti kiinni vaatteisiin ja kenkiin. Sisäsiisteys ei vielä ole hallinnassa, mutta jos ehdin viedä Kaylan ulos heti unien päätyttyä, se kyykistyy pihanurmikolle. Sisällä meillä on  kissan pellettialusta ja aika usein isot asiat tulevat sinne. 

Ensimmäinen pieni kävelylenkki asianmukaisesti pukeutuneena

Olen onnellinen ja iloinen pienestä viuhottajasta ja erityisesti Islan ilosta ja leikkisyydestä. Se osaa hienosti sopeuttaa leikkinsä niin ettei Kayla pelästy eikä sitä satu hammasotteista. 


Tänään Islan seurana agilitykisoissa.