keskiviikkona, tammikuuta 29, 2020

Toiveita ja odotuksia uudelle vuosikymmenelle

Islan kiiman ajoitus on ollut alkuvuoden tarkkailtava asia. Suunnitelmissani on ollut pentueen teettäminen, jos vaan juoksu tulee tammikuun aikana. Olen jopa laatinut Excel-taulukon neitosen aikatauluista. Olen ollut huomaavinani, että Isla on ollut kovin kiinnostunut haistelemaan ja merkkailemaan ulkona, mutta toisaalta myös kostea sää tuo hajut tarkemmin esille. Olen tarkkaillut sen peräpäätä ja vahtinut mahdollista merkkiä turvotuksesta. Sitten eräänä aamuna löysin punaisia täpliä sänkyvaatteista, jotka vahvistivat juoksun alkaneen. Päivä oli 15.1., ja syötin sen Exceliin. Aikataulu olisi seuraava:  jos astutus olisi 27.1., pennut syntyisivät 31.3. ja luovutus olisi 20.5.

Islan puolisoksi oli jo sovittu Hedyn poika Uuno ja otin omistajiin heti yhteyttä. Seuraavaksi tilasin progesteronimittauksen 8. päivälle juoksun alkamisesta. Ensimmäinen mittaus kertoi, ettei astutusaika eli ovulaatio ole vielä lähipäivinä. Toinen mittaus 11. päivä kertoi, että arvo oli vain hieman nousussa. Päätimme, että Uuno tulee astutusvierailulle kun juoksun alkamisesta on 13 päivää.  Se päivä oli tänään eli 28.1.  ja nyt illansuussa olen iloinen ja toiveikas, että pentuja voisi syntyä huhtikuun alussa. Isla otti Uunon vastaan ihastuneena ja molemmat leikkivät pihalla jonkun aikaa. Sitten siirryimme sisään aloittelemaan tosihommia. Astutus ei aina suju aivan itsestään; narttu voi olla ärtynyt, jopa vihainen urokselle. Uros voi olla arka tai haluton tai ensikertalaisena se ei vaan osaa hommaa. Avustajana meillä oli kokenut kasvattaja Tiina, ja hän osasi oikealla hetkellä avustaa urosta ja astutus saatiin vietyä loppuun aivan oppikirjan mukaisesti.

Olin niin iloinen nähdessäni, miten hieno poika Hedyllä on. Uuno on kaunis ja sopusuhtainen, luonteeltaan rauhallinen ja reipas. Jos tästä yhdistelmästä tulee pentuja, ne aivan varmasti saavat vanhemmiltaan lempeän luonteen ja kauniin ulkomuodon. Nyt jännitetään noin viisi viikkoa, ennen kuin ultrassa päästään näkemään, onko Islan kohdussa pieniä palleroita.


Rakastunut nuoripari "Uuno" of Greenline Jetlag ja "Isla" Zesiro Twinflower of Greenline

Ei kommentteja: