torstaina, kesäkuuta 14, 2007

Kassun muistolle

Naapurin sieläkarvainen kettuterrieri Kassu lähti eilen koirien taivaaseen, väsyneenä ja sairauden heikentämänä, oli jo elänyt 15 vuotta pitkän koiranelämän. Se oli aikoinaan Cessin poikaystävä, mikään ei pidätellyt kiihkeätä staffineitoa kun Kassu ilmestyi kävelytielle. Vahtipaikallaan olohuoneen sohvan selustalla roikkuen Cessi piti vahtia ja tiesimme jo haukun äänestä, milloin poikakaveri oli näkyvillä. Kassu seisahtui talon eteen, katsoi ylös ikkunaan, siinä olivat koiramaailman Romeo ja Julia luomassa kaihoisia katseita toisiinsa. Poissa ovat monet muutkin naapurin koiratutut, labrador Veera lähti jo viime vuonna. Jos Kassu oli Cessin rakastama, Veera oli taas vihollinen. Oli vaikea ymmärtää, mikä Veerassa ärsytti, sillä se oli mitä kiltein ja rauhallisin koira. Myös Veeran ulkoilun tunnisti Cessin haukusta, siinä oli koirakielen kaikki rumat sanat. Monesti Cessi livahti tielle ärhentelemään Veeralle, mutta tappelua ei koskaan päässyt syntymään, ehkä se ei olisi uskaltanut edes käydä ison ja rauhallisen koiran kimppuun. Onneksi Veeran omistaja oli ymmärtäväinen, eikä hermostunut Cessin ärhentelystä, usein yhdessä pohdimme, mikä sen mahtoi aiheuttaa.

Viime viikolla myös aivan lähinaapurimme Jedi, vielä nuori ja voimissaan oleva koirapoika lähti autuaille metsästysmaille, oli karkumatkalla jäänyt auton alle. Se on ollut Eevin ja Finan hyvä kaveri, mutta sille ei ole naapurin tytöt kelvanneet, on karkaillut tämän tästä ja löydetty joskus pitkänkin matkan päästä kotoa.

Naapurustossa on paljon koiria, mutta tällaisia persoonallisuuksia ei ole niistä löytynyt. Fina kyllä yrittää tehdä tuttavuutta jokaisen ohikulkijan kanssa, jos silmä välttää se hyppää aidan yli tervehtimään, mutta hyppää samantien takaisin, kun kutsun. Nyt olen huolissani, että se voi myös jäädä auton alle, kun ryntää impulsiivisesti tielle kaveria tervehtimään. Tiivis aita on suunnitteilla, pitäisi valmistua jo tämän kesän aikana.

Iästä puheen ollen, koiran elämä menee liian nopeasti ohi, jo 7-vuotiasta pidetään seniorina ja sille pitäisi tarjota erikoisruokaa. Sen mukaan Eevikin olisi jo seniori. Onneksi käytös on vielä nuoren koiran, se on edelleen leikkisä ja vauhdikas. Kun Cessi oli 13,5-vuotias, Roy kysyi, kumpi on vanhempi, 93-vuotias äitini vai koiraniässä Cessi. Kun koiran ikää vertaillaan ihmisen ikään, se kerrotaan seitsemällä, Cessi olisi silloin ollut 94-vuotias eli vanhempi kuin isomummi. Viikonloppuna lähdemme Asikkalaan viettämään isäni 100-vuotissyntymäpäivää, jos kaikki jälkeläiset tulevat sinne, meitä on 64! Jos vielä kaikki tuovat koiransa, siellä on myös koolla melkoinen koiralauma; 2 afgaania, 2 bordercollieta, pumi, saksanpaimenkoira, 3 staffia, cockeri, 2 snautseria.

Ei kommentteja: