sunnuntaina, maaliskuuta 04, 2018

Sitkeys palkitaan

Voittajafiilis sijoituksella 2.
 Pienet askeleet kerrallaan ollaan Hedyn kanssa edistytty agilityn vaativissa taidoissa. Hedy kyllä taitaa vaikeatkin kiemurat, mutta sen "fobianappi" pitäisi kisatilanteessa saada laitettua off-asentoon. Pienenä pentuna koettu hyppyesteen kaatuminen on jättänyt niin vahvan muistijäljen, että joka treeni- tai kisakerta saa sen aluksi stressaamaan. Kun se pääsee radalle, tilanne rauhoittuu. viikkoa sitten treeneissä Niinu-kouluttaja totesi, että nyt puhumme yhteistä kieltä Hedyn kanssa. Toisin sanoen Hedy ei pelkää enää välikohtausta radalla ja minä osaan käsitellä koiraa rauhallisesti. Yksi huomio on, että radalla minun pitää olla valtavan innostava sen sijaan, että käskyttäisin Hedyä tiukasti. Tämän pitkän johdannon jälkeen on hauska kertoa, että viime viikolla saimme täysosuman eli teimme kaksi puhdasta rataa. Nyt tarvitaan vain yhdeltä radalta 0-tulos ja pääsemme siirtymään 2-luokkaan. Totta puhuen, en vielä viime syksynä olisi uskonut, että koskaan onnistuisimme edes hyväksytyn radan suorittamisessa. Kyllä me tuuletettiin onnistuneen suorituksen jälkeen, minä hihkuin ja Hedy hyppeli aivan villinä.


Isla on kasvamassa aikuiseksi, 10 kuukauden ikä tuli täyteen viime viikolla ja juoksut alkoivat saman tien. Suuri helpotus on, että se antaa kiltisti pukea suojahousut ja myös suostuu pitämään niitä. Hedy oli juoksun aikoihin aivan toivoton, kilpailimme siitä kuinka kauan housut pysyvät jalassa. Juoksun jälkeen narttu yleensä muuttu hieman aikuisemmaksi, mutta myös ulkomuoto saa vahvistusta. Jos kehitys etenee suotuisasti, saattaa Isla saada sulhasen runsaan vuoden kuluttua.

Potretin Gina 9 kk ja tämän päivän Gina 9 v
H-pentue täytti maaliskuun 1. päivä yhdeksän vuotta. Ginassa ikä näkyy kuonokarvojen harmaantumisena, mutta vauhti ja leikkisyys on tallella. Se on määrätietoinen staffirouva, joka käyttää hurmausvoimaansa hyväkseen ja lisää siihen hieman röyhkeyttäkin. Edelleen Gina mahtuu hyvin meidän laumaamme, sillä Hedy hyväksyy Ginan ja Islan leikit.

Penkkariasuinen Henrik ja epäilevä Gina












Tänään meillä on riehuttu oikein olan takaa ja palauduttu viime viikon sairastelusta. Kennelyskä iski ensin Islaan ja parin päivän kuluttua Hedyyn. Koiran yskiminen kuulostaa ihmisen korvaan melko rajulta, ja Isla jopa pelkäsi Hedyn röhkimistä. Ehkä se luuli yskää murinaksi. Tauti oli näköjään nopeasti hellittävää lajia, sillä kolmen päivää sairastettuaan molemmat ovat nyt oireettomia. Silti ne ovat vielä karanteenissa ja treeneissä on nyt parin viikon tauko.




Digijärkkäriharjoitelmia Hedystä




Jos Costa Rican matkakertomus kiinnostaa, tästä linkistä pääsee lukemaan tarinani, jonka kirjoitin Anywhere.com-matkanjärjestäjän pyynnöstä:

Ei kommentteja: