maanantaina, kesäkuuta 19, 2023

Vaihtelevia kelejä

Perhepotretin onnistuminen on aina yhtä vaikeaa. Hedy 11 v, Jade 3 v ja Isla 6 v
 
Runsas viikko sitten ulkoiluun tarvittiin fleece ja kuoritakki, nyt etsitään vaatekaapista vilpoisinta asua. Mökkiviikko Kemijärvellä oli silti hieno, koleus oli vain pukeutumisasia. Kullerot niityllä, laulujoutsenpari laiturin edessä ja koko yön taivaalla pysyvä aurinko tuottavat aivan erityisen luontoelämyksen. 

Espoon kotiin palattuamme haimme Jaden meille hoitoon, kun isäntäväki oli työ- ja loma-asioissa toisaalla. Jade on pyöristynyt näkyvästi eivätkä tutut riehuntaleikit enää maistuneet. Enimmäkseen se lepäili ja ehkä se myös hieman ikävöi kotiväkeä, vaikka se niin usein vierailee meillä. Ruoka ei edes oikein maistunut, mutta houkuttelin sitä herkuilla syömään. Jade syö nyt erityistä odottavien koirien ruokaa. Tällä viikolla se sai myös madotuslääkityksen, joka suositellaan annettavaksi tiineyden 42. päivänä. Ajoitus johtuu siitä, että tiineyden 40. päivänä suolinkaisen ja hakamadon toukat lähtevät liikkeelle ja infektoivat syntymättömät pennut istukan kautta. Madotus toistetaan 3 viikkoa synnytyksen jälkeen ja silloin myös pennut saavat häätöhoidon. Ensi viikolla vien Jaden röntgeniin ja silloin saadaan lähes 100-prosenttinen varmuus pentujen lukumäärästä. Samalla se saa myös herpes-rokotuksen, millä varmistetaan, etteivät pennut saa herpestartuntaa. Herpestä ei ole varmuudella emokoirassa, mutta rokotus on hyödyllinen varotoimenpide. Ensi viikolla alan myös valmistella pentuhuonetta. Teemme koiravaihdon pojan perheen kanssa, Jade tulee meille ja Isla-mamma muuttaa heille. Hedy saa jäädä mummoksi kotiin.

Isla räjäytti palkintopöydän ja sai 1., 2. ja 3. palkinnon helteisissä agilitykisoissa. 

Hedy täytti viime viikolla 11 vuotta ja kyllähän ikä alkaa näkyä kuonon harmaantumisessa. Muuten se on vireä mummokoira, mutta kuulo ei ole enää aivan terävin. Keittiössä saa kutsua sitä syömään useamman kerran. Hedyn emo Gina on nyt 14 vuotta ja 4 kuukautta eikä vauhdissa ole suurtakaan eroa nuoruuden päiviin. Toivotaan että saamme pitää nämä kainalokaverit vielä pitkään mukana matkassa. 



Gina ja Jade pääsivät ensimmäiselle veneretkelle Jäppilässä






Ei kommentteja: