keskiviikkona, syyskuuta 20, 2023

Miniloma

Lago Maggiore

 Kesä hujahti suurelta osin pentulaatikon äärellä, eikä lomailu tullut kysymykseenkään. Olin tilanteeseen asennoitunut, enkä valita. Toisaalta ei kotinurkilla pysyttely tuntunut edes suurelta menetykseltä, kun tänä vuonna kesäkelit olivat enemmän sateisia ja tuulisia kuin aiemmin. Kun sitten syyskuun alussa koitti pitkään odotettu matka Pohjois-Italian Stresaan, tuntuivat nuo neljä päivää aivan suurenmoiselta lomalta. Matka oli Stresa-kustannuksen kirjailijoiden perinteinen syyskokoontuminen, jonka aikana analysoimme toistemme tekstejä, mutta nautimme myös Lago Maggioren upeista maisemista, italialaisesta elämänmenosta ja herkullisesta ruoasta. Majoitumme pieneen 2 tähden perhehotelliin aivan kaupungin keskustassa ja emäntä Lauran toivottaessa meidät tervetulleiksi tuntuu kuin kotiin tulisi.


Töitä tehtiin ahkerasti ja palkintona herkuteltiin
Isola Madren ihmeellinen puutarha



Stresan piazzalla muitakin suomalaisia, tässä Aki Kaurismäki 

Vaikka liikkuisin missä päin maailmaa tahansa, huomio kiinnittyy aina paikkakunnan koirapopulaatioon. Stresa on nimenomaan italialaisten, milanolaisten lomailukohde, minne otetaan koko perhe mukaan, myös koira. Niinpä piazzalla viihtyivät niin ihmiset kuin koirat hyvässä sovussa. En nähnyt yhtään ärisevää tai haukkuvaa koiraa, enkä myöskään astunut kaduilla koiran läjiin. Ainoan kerran minua säälitti mukaan otettu koira, kun englannin buldoggi matkasi isäntäpariskunnan kanssa vesibussilla Lago Maggioren Isola Madre -saareen. Sää oli lämmin, lähes 30 lämpöastetta ja buldoggi läähätti ja korisi pahasti. Sen koiran olisi ollut parempi jäädä viileään kotiin vesikupin äärelle.

Mamman matkan aikana Hedy ja Isla pääsivät viettämään viikonloppua Jäppilään. Siellä kelpasi kirmailla pihanurmella Ginan ja Jaden kanssa ja retkeillä metsän viileillä poluilla. Nämä neljä koiraa ovat aivan mainio lauma, leikkivät yhdessä, nukkuvat kimpassa ja antavat tarvittaessa toisilleen tilaa.

Niin, ja Stresan matkan kirjoitustehtäväkin sai mukavan palautteen kollegoilta ja kirjailija Mari Möröltä. Ensi viikolla uusin kirjani menee painoon, mutta sitä ennen on vielä oikoluettava se. Kansisuunnitelma tuli jo graafikolta ja on mielestäni aika mallikas. 



Äiti-lapsi -leikit, Isla ja Jade Jäppilässä


P.S.  Ilahdun joka kerta kun pentujen perheiltä tulee postauksia useimmiten kuvien kanssa. Ilahdun myös kuullessani, miten hyvin pennun kanssa on päästy yhteisen elämän alkuun, tehdään mukavia asioita ja opitaan koko ajan uutta. Tämä osuus kasvattajan elämässä on niin palkitsevaa.





Ei kommentteja: