maanantaina, kesäkuuta 06, 2022

Rentoa menoa

Hamami omalla pihalla

Kevät on antanut odottaa itseään, mutta tänään nautitaan kevään vehreydestä ja kukkaloistosta. Pääsimme jo maistelemaan kevättä kuukausi sitten Milanossa, kun vierailimme juniorin luona. Vaatevalinta meni tosin hieman pieleen, kun ensimmäiset päivät satoi ja sää oli viileä. Sateen ansiosta kuitenkin vehreys oli sanoin kuvaamattoman kaunista. 

Milano sateessa
Stresan Isolabella

Islan pennut ovat pian neljän kuukauden ikäisiä reippaita pikkustafferoita. WhatsApp-ryhmässä pääsen seuraamaan kuulumisia ja edistysaskeleita. Tottelevaisuuden perusteet ovat jo kunnossa ja joka päivä opitaan uusia taitoja. Kasvattaja on helpottunut, kun kaikki uutiset ovat positiivisia, pikkuongelmista selvitään omin voimin. Tapasimme pari viikkoa sitten Ollen, Sandyn ja Ronjan kesken ja oli mielenkiintoista nähdä, miten yksilöllisiä pennut jo ovat niin ulkomuodoltaan kuin käytökseltään.  Onneksi kaikilla pennuilla on jo hyviä koirakavereita, mallioppiminen aikuisten koirien kanssa on aivan parasta.

Isla on heittänyt äitiyden roolin menemään ja on taas leikkisä, iloinen staffityttö. Vaikka Hedy lähentelee jo 10. ikävuotta, se antautuu täysin rinnoin leikkeihin Islan kanssa. Hedy leikkii myös itsekseen palloilla ja pehmoleluilla, se heittelee niitä ja syöksyy saalistamaan. Hedystä on vaikea päätellä sen ikää, se on hyväkuntoinen ja vain hieman harmaantunut. Isla on päässyt taas treenaamaan agilityä ja se purkaa patoutuneen energiansa kentällä. Opit eivät ole mammaloman aikana kadonneet, mutta se on niin intoa täynnä, ettei malta kuunnella ohjeita. Kävimme jopa kokeilemassa yhteistyötä kisaradalla, mutta melkein jo päätin luopua koko harrastuksesta, kun Islan meno oli niin päätöntä. Eilen kuitenkin saimme palkinnon sinnikkäästä harjoittelusta, Isla voitti puhtaalla tuloksella yhden kisan ja tuli kakkoseksi toisessa. Voitto merkitsee sitä, että se sai ensimmäisen luokanvaihtomerkinnän kisakirjaan. Toisessa luokassa (Islan luokka) tarvitaan kolme luokanvaihtomerkintää, jotta saa siirron kolmanteen eli ylimpään kisaluokkaa. Taidetaan kuitenkin vain nauttia kakkosluokan kivoista radoista ja rennosta kisatunnelmasta. Kolmannessa luokassa kisataan jo niin totisesti, että hauskuus on joskus kaukana. 

Hedyn leluvarasto 


"Serkut" Voitto ja Valma olivat hoidossa
Palkintorohmu 




Hedy omi Islan palkintonallen




Ei kommentteja: