sunnuntaina, toukokuuta 21, 2006

2+1 = >3

Dixie on ollut vuorostaan meillä hoidossa kuluneen viikon ajan ja vauhtimummu on villinnyt koko koirajoukon. Yhtälö 2 koiraa = 2 koiraa, mutta 3 koiraa =>3 eli koiralauma on tosi. Lauman koirien kanssa pätevät aivan erilaiset käyttäytymismuodot kuin yksittäisten koirien kanssa. Sari sanoo, että Dixie on hyvin rauhallinen yksin ollessaan. Ehkäpä se haluaa näyttää nuoremmilleen, mitä kaikkea staffi osaa ja voi tehdä.

Koirilla on ollut mukavaa ja meistäkin on ollut hauska katsoa niiden vauhdikasta kanssakäymistä. Olen silti melko uupunut, sillä aamuherätykset ovat olleet tavallista aikaisempia. Kun joku koirista aamusella havahtuu vähänkin, muut ovat heti tikkana ylhäällä ja tökkimässä myös meitä ihmisiä hereille mukaan yhteiseen ilonpitoon. Jos yksi koira hyppää sänkyyn, siellä on kohta 3 iloista hauvelia telmimässä. Fina varsinkin hullaantuu tästä ja loikkii kuin pupujussi kaiken päällä. Nyt olen varannut aamuksi siankorvia yöpöydän laatikkoon, ja työnnän ne koirien kitoihin, heti kun aamupeuhut näyttävät alkavan. Hiljaisuutta ei kuitenkaan kestä kauaa ja tänä aamuna poistin koirat makuuhuoneesta eteishalliin, ja sain siten tunnin verran lisäaikaa uneeni. Karanteenin aikana Fina oli purkanut maton kudelankoja, mutta se ei ollut kovin kallis maksu aamu-unesta. Eevi ja Fina ovat kaksistaan ollessaan nukkuneet melko pitkään aamuisin ja antaneet isäntäväen heräillä omassa tahdissa. Tietenkin koirat olisivat voineet alusta alkaen nukkua eri huoneessa, mutta toisaalta minusta on niin mukava pitää niitä lähelläni.

Fina opettelee Dixien postinkantotemppua ja se osaa jo melko hyvin kuljettaa lehden kotiin. Mummu kuitenkin häiritsee sen keskittymistä, sillä nyt kun annan molemmille lehden, Finan mielestä Dixien lehti on aina parempi ja se rientää repimään sen pois suusta.

Metsälenkillä juostaan kovaa ja kilpaa ja kiskotaan kolmistaan puunrankoja. Kaikkien kolmen kielet roikkuvat lenkin päätteeksi niin pitkänä, että ihmetyttää miten ne ovat ollenkaan mahtuneet suuhun. Kyllä Fina ja Eevi kaksistaankin juoksevat lenkillä vauhdikkaasti, mutta keppileikit eivät ole vielä oikein löytäneet paikkaansa. Kotimatkalla Fina tavoittelee Dixien kantamaa talutinta ja siitä saadaan taas aikaan kädenvääntöä.




Eevin potilasaika on päättynyt ja olimme jo kisaamassa lauantaina ja tänään. Eilen olin jo vähällä tuulettaa loppusuoralla, kun takana oli virheetöntä suoritusta, mutta sitten putosi harmittavasti yksi hyppyrima. Eevin aika oli huiman hyvä ja se sijoittui 2. sijalle. Tänään emme saaneet tulosta ollenkaan, sillä ohjausvirheen takia Eevi hyppäsi hypyn väärältä puolelta ja siitä tuli tietenkin hylkäys. Siihen asti oli taas ollut virheetön rata ja suoritimme hylkäyksestä huolimatta radan hienosti loppuun. Nyt 0-tulos liippaa jo melko läheltä, ja tavoitteenani on että pääsisimme pian nousemaan 3. luokkaan.

Ei kommentteja: