sunnuntaina, toukokuuta 28, 2006

Pihalla

Jotain hyvääkin tässä viileähkössä kevätsäässä on. Nyt saa nauttia luonnon hennon vihreistä sävyistä pitkään ja kukkanuput hedelmäpuissa viivyttelevät aukeamistaan. Joskus lämpöaallon yllättäessä kesän kynnyksellä tuntuu kuin ei ehtisi edes ihailla kevään puhkeamista. Fina ja Eevi viettävät nyt paljon aikaa pihalla, ne juoksevat kilpaa ympyrää nurmikolla ja leikkivät piilosta pensaissa. Useat ohikulkijat pysähtyvät ihailemaan koirien leikkejä ja jopa jäävät juttelemaan. Tämä on mainio esimerkki siitä, miten lemmikkieläin edistää ihmisten sosiaalista kanssakäymistä. Aivan kuin olisi helpompi avata suu tai hymyillä kun välikappaleena on herttainen koira.

Eilen pihalle tuotiin 15 m3:n multakuorma ja siitä tuli koirille erityisen hauska peuhupaikka. Ei ole kyllä kovin mukavaa, kun kaksi multakasassa peuhannutta koiraa pyrkii sisään, mutta tuulikaapin kynnyksellä onkin nyt pakollinen stoppitassujen pyyhkimistä varten.





Kesä tuo mukanaan myös kiusankappaleita ja eilen löysin jo punkin vaeltamassa Eevin kuononvartta ylöspäin. Nyt kannattaa joka ilta tehdä punkkitarkastus. Jos punkki on tarkkailusta huolimatta päässyt pureutumaan ihoon, sen saa näppärästi poistettua punkkipihdeillä. Punkkien hyökkäystä vastaan voi koiralle antaa myös Exspot-lääkettä ja se sujuu helposti vain turkkiin tuikkasemalla. Punkkien estoaineet ovat lääketehtailla varmaan hyviä sesonkituotteita, sillä eläinlääkärin postilaatikkoon on tullut paljon esitteitä viime viikkoina. Lisää tietoa löytyy esim. linkeistä: http://www.vetcare.fi/index.php?id=158 ja http://www.punkki.net/

Eilen olimme Eevin kanssa Turussa, missä ATT oli järjestänyt samalle päivälle 3 kilpailua. Ensimmäisessä kilpailussa sijoitumme 2. sijalle, virheitä oli kylläkin 2, mutta ajassa olimme kaikkein nopeimpia. Sen enempää sijoituksia emme saaneetkaan, toisessa kisassa olimme sijalla 8 ja viimeisessä meidät hylättiin. Siinä kisassa tuli vain 2 tulosta ja nekin saman ohjaajan kahdelle koiralle. Nämä koirat liikkuivat melko hitaasti ja vähän arasti ohjaajan vierellä, joten rata ei ollut omiaan Eevin tapaisille turbomenijöille.

Ei kommentteja: