tiistaina, helmikuuta 01, 2022

Vielä kaksi viikkoa

Seuraan Eläinkääkäri.fi -sivuston koiran tiineyskalenteria. Tälle viikolle teksti alkaa:  "Tiineys 7-8 viikkoa: Pennuilla on jo kuonot ja karva alkaa kasvaa. Nyt kannattaa hankkia synnytykseen tarpeellisia välineitä ja laittaa pentulaatikko valmiiksi.....". 

Pentulaatikon laidat ovat jo seinän vieressä odottamassa, ne ovat helppo ja nopea koota. Mother&Puppy -ruokasäkki sekä Baby Milk -jauhetta on hankittu. Ostoslistalla on koiraportti sekä Termo-matto. 

Isla on pyöristynyt melkoisesti, joko sillä on tusina pentuja kohdussa tai sitten vaan kudokset ovat löystyneet edellisen tiineyden vuoksi. Paino on noussut runsaat 2 kiloa, suositus on n 25 % painosta eli 4 kiloa. Ensi viikolla menemme tiineysröntgeniin ja silloin saadaan melko varma pentuluku. Isla nukkuu paljon, etsii asentoa useasti eli vatsa jo hankaloittaa elämää. Islan ruokahalu on valtava ja se kerjää keittiössä aina kun touhuan ruoanlaitossa. Se ei ole kovin halukas menemään ulos asioilleen, mutta kun laitetaan ulkoiluvarusteet päälle, innostus nousee ja se kävelee lenkillä reippaasti. Välillä jopa lelut houkuttelevat ja tietenkin kadulla kävelevät koirakaverit innostavat kommentoimaan.  Läheisyyden tarve


Ei kommentteja: