tiistaina, kesäkuuta 30, 2015

Jäähyväiset Eeville



Of Greenline Elegant Evelyn - Eevi 18.10.1999 - 12.6.2015

Yli puoli vuotta olen yrittänyt valmistaa itseäni hetkeen, jolloin Eevin aika olisi lähteä joukostamme. Kun hetki koitti runsas kaksi viikkoa sitten, ei mikään valmistautuminen näyttänyt riittävän. Vaikka ymmärsin, että Eevi ei lähtenyt päivääkään liian aikaisin, eikä päivääkään liian myöhään, luopuminen oli katkeraa, suru suunnaton. 

Olimme matkanneet Kemijärven mökillemme ja junamatka sujui hienosti myös Eevin osalta. Mökin pihalle päästyään Eevi aivan villiintyi jälleennäkemisen riemusta. Se kulki pihalla tutkien tuttuja paikkoja ja haistellen porojen jälkiä aivan kuin hyvästellen mökkiympäristön. Kaksi päivää Eevin riemua riitti, mutta kolmantena aamuna sen voimat uupuivat, se tuskin jaksoi enää pysyä jaloillaan. Odotimme ihmettä tapahtuvan vuorokauden ajan, mutta kun Eevi tuntui tuskaiselta ja väsyneeltä, oli aika päästää se ikiuneen. Se sai lepopaikan kulleroiden mökkiniityltä kulleroiden kukkiessa ympärillä. 

Eevi jäi muistoihin erikoisen terhakkaana ja persoonallisena koirana. Jo sen syntymä aiheutti pienen shokin, kun en osannut odottaa että Dixien pennut olisivat valkokirjavia. Mielessä kävi jopa ajatus, että naapurin dalmatialainen olisi käynyt vieraisilla. Kun kerroin näistä ihmeellisistä ”väriviallisista” pennuista uroksen omistajalle, Thealle, hän onnitteli minua harvinaisista pied-pennuista. Pied-määritelmä tarkoittaa, että valkoisessa turkissa on ruskeita ja mustia läikkiä. Muistan kun pohdin tuttavan kanssa, minkä pennun jättäisin itselleni, ja hän suositteli ottamaan Eevin, joka oli kun posliinikoira. Joku onkin sanonut Eevistä, että se on maailman kaunein staffi.

Kyynelten sokaisemana olen tavaillut ystävien osanottoja ja tällaisia muisteluja Eevistä.

Tuntuu kuin vasta äsken ihastelimme Eevi-pennun harvinaista väritystä Pedersin maneesilla. Ja oliko se Eevi, joka nielaisi sen silmäneulan?”
”Ihanainen Eevi, paljon hyviä muistoja ihmisille ja koirille”
”Eevi oli ensimmäinen staffi, jonka opin tuntemaan. Mukavat muistot jäi
”Vastahan se Eevi kirmaili nuoruuden innolla agilityradoilla.
”Rakkauden hinta on suru...vähitellen lempeästi väistyy jättäen Eevistä ihanat muistot ainiaaksi”
”Pysyvän tassunjäljen jätit sydämeen
”Mahtava koira. Eevin elämä jatkuu Finassa, Ginassa ja Hedyssä”
”Tulen muistamaan Eevin hurjat agilityradat. Eevi oli minun salarakas, hyviä ratoja siellä sateenkaarella.
”Eevi oli mahtava koira ja sai elää hienon koiran elämän, joka toivottavasti jatkuu ikuisilla kulleroniityillä

Kommenteista päätellen Eevi oli aivan erityinen koira, se huomattiin, sitä ihailtiin ja sitä muistellaan. Eevi elää niin kauan kuin muistamme sitä.

Nettisivuillani voit lukea ”Silmäneula”-tarinan. Löydät sen valikosta Staffitarinoita nimellä Staffi vai fakiiri. http://www.kolumbus.fi/westerpet/

Ei kommentteja: