tiistaina, toukokuuta 01, 2018

Juhlimiset aiheita


Hedy nauttii keväästä ja toivottaa lukijoille Hyvää Vappua!
Vuosipäivä on vakava juttu

Saadaanko me ihan oikeasti syödä tämä?
Isla Ihanainen vietti menneellä viikolla 1-vuotispäiväänsä. Mieleen muistuu vuodentakaiset surulliset päivät, jotka yksi yllättävä puhelinsoitto valaisi: "Sinulle on syntynyt pentu Jyväskylässä". Vain paria viikkoa aikaisemmin Fina oli saanut diagnoosin keuhkofibroosista ja oli vain päivien kysymys, milloin se päästettäisiin pois sateenkaarisillalle. Kortisonin avulla Fina sai kuitenkin runsaan kuukauden kohtuullisen hyvää lisäaikaa, vaikka suru ja ahdistus mielessä katselin sen hiipumista. Isla haettiin kotiin juhannuksen alla ja vaikka se ei täytä koskaan Finan paikkaa, se on silti ihana täydennys koiralaumassa. Hedy on kasvanut vastuulliseski "isosiskoksi" ja pitää huolta Islasta hellästi, Se edelleen joka aamu nuolee Isla pään ja pikkutyttö lekottelee nautiskellen ketarat kohti kattoa.





Islan match-show tulos punaisten 2. sija

Yksivuotispäivänään Isla pääsi rallytoko-kurssille ja parin kierroksen jälkeen tuntui jo yhteinen askel löytyvän. Vaikka en ryhtyisikään aktiivisesti harrastamaan lajia, siinä on paljon hyödyllisiä liikkeitä, joita voimme harjoitella kotioloissa. Isla aloittaa myös agilitytreenit tällä viikolla. Nyt sen pitää itsenäistyä omissa treeneissä ilman Hedyn mallia ja tukea.
Treenien jälkeen parasta on leikki pellolla

Viime viikolla saimme harvinaisen vieraan, kun Hedyn poika Kutt Virosta tuli kylään. Kutt on kaunis staffipoika ja myös käytökseltään esimerkillinen. Isla ja Kutt löysivät toisensa heti, mutta Hedy emostaffin tyyliin yritti komennella poikaa. Kutt ymmärsi  hyvin koirakieltä, ei säikkynyt eikä alistunut, vaan haki edelleen hyväksymistä emoltaan.

Of Greenline James Dean eli Kutt

Hedy on kulkenut kanssani kisoissa melko ahkerasti ja vaikka se on osannut hankalatkin kuviot, aina radalta on tullut jokin virhe, joka on pudottanut tulosta. Sunnuntaina vihdoin teimme täysosuman ja saimme puhtaan radan sekä oikeuden siirtyä 2-luokkaan. Todellinen työvoitto tämä suoritus oli, sillä uskoisin että harva agilityharrastaja on jaksanut tehdä näin paljon työtä tulosten eteen. Ilo on sitä suurempi, kun vihdoin saa palkkion puurtamisesta. Hedy on aivan mahtava ja saa kentän laidalta paljon kehuja liikkumisestaan. Ensi viikolla starttaamme sitten 2-luokassa ja siellä taas tavoitteena on saada kolme puhdasta rataa, jotka oikeuttavat luokkanousuun.

Seuraavaksi 2-luokassa

Kisamenestystä on ollut myös perheen ihmislasten piirissä. Olin seuraamassa pojanpojan judokilpailuja ja pieni ylpeys röyhisti rintaa kun nuorimies kiipesi palkintokorokkeelle vastaanottamaan kultamitalin. Suuri judotapahtuma oli minulle mielenkiintoinen ja uusi kokemus. Niin paljon nuoria ja vanhempiakin ottelijoita valkoisissa judotakeissaan "painimassa", harjoittelemassa ja ottelemassa oli vaikuttava näky.

Kultamitalipoika





Ei kommentteja: