lauantaina, syyskuuta 02, 2023

Elämä palaa ennalleen


Isojen ruoka maistuu paremmalta

Sain taas työhuoneeni omaan käyttöön. Oviportti on irrotettu, lelut kerätty ja pallomeren pallot saanut pesun kylpyammeessa. Verkkoaita tietokonepöydän ympäriltä on pois ja ihmeen tilava huone minulla taas on käytössäni, saan levitellä omat tavarat ja paperit pelkäämättä, että pieni termiitti hyökkää kimppuun. Olen niin kiitollinen, että kaikki synnytyksestä pentujen luovutukseen asti on sujunut aivan mainiosti ja olen saanut luovuttaa uusiin koteihin reippaita hyväkuntoisia pikkustaffeja. Jade on palannut kotiin Ginan kaveriksi ja se saa nyt syödä niin paljon kuin haluaa, jotta lihaa kertyisi luiden ympärille ja turkki kasvaisi ennalleen. Äitiysmoodi on kadonnut ja se on taas leikkisä iloinen nuori koira. 

Pontus-poika jäi meille viikoksi pitempään kuin sisarukset, ja sain mainion tilaisuuden keskittyä vain yhteen pentuun. Pontus sai varmaan erinomaisen "siedätyksen" ennen kotiinlähtöä, sillä aikuiset koirat saivat nyt leikkiä sen kanssa, ja toisaalta se kulki niiden perässä oppien uusia asioita. Hämmästelin pienen pojan sopeutuvuutta lauman hajottua. Se nukkui hyvin yksin, leikki, söi reippaasti ja tuntui jo hieman oppivan kuuntelemaan puhetta ja kutsuja. 

Viikonloppuna vietimme taas perheen rapujuhlaa ja koolla oli 16 ihmistä ja 7 koiraa (5 staffia, parson ja kääpiösnautseri). Pontus vilisteli iloisena vieraiden ja koirien joukossa ja kiersi sylistä syliin. Tuntui että se ei vierastanut mitään eikä ketään, se on hieno staffirodun pikkuedustaja. 

Uusista kodeista on kuulunut vain hyviä uutisia, siellä on pidetty ihmisiä liikkeessä ja touhussa, mutta vain positiivisella tavalla. Vertaistuki Whatsapp-ryhmässä toimii hienosti ja onhan kasvattajalle aivan mainio asia, että saa nähdä ja kuulla kasvattiensa kuulumisia. 

Ravut maistuisivat koirillekin

Lakkakakku jälkiruokana on perinne
Ensi viikolla matkaan Italian Stresaan kirjoittajatapaamiseen. Novellini on valmiina arvioitavaksi ja samalla saan lukea kirjoittajakollegoiden tuotoksia. Toinen suuri asia on, että kirjaprojektini on loppusuoralla ja näillä näkymin kirja menisi painoon jo syyskuun aikana. Mahdanko pyöritellä peukaloita ensi kuussa, vai putkahtaako mieleen taas uusi projekti. 


Pontus kotiinlähtöpäivänä isomummin kainalossa
Pontuksen silmäluomessa oli punkki.
Lääkärivieras nappasi viholaisen
pois apuna Eliaksen instrumentit 

Ei kommentteja: