maanantaina, heinäkuuta 08, 2024

Sade mahdollista


Makuuvaunussa on mukavaa

Jos saisi valita optimaalisen kesäsään, aurinko paistaisi pilvien lomasta, lämpötila olisi n 20 astetta ja vieno tuuli puhaltaisi. Suomen kesäsää kuitenkin vaihtelee lähes ääripäihin, on tuskaista hellettä tai koleaa ja sateista. Alkukesän hellejakso koetteli niin ihmisiä kuin koiriakin, joten helpompaa on kun voi tarvittaessa vain pukea päälle lämmintä ja tuulen pitävää. Varsinkin Isla on herkkä kuumuudelle ja pienikin ponnistus saa sen läähättämään ja etsimään varjoista viileää paikkaa. Isla hakeutuu myös treenien jälkeen pesuhuoneeseen odottamaan suihkua. Tällä hetkellä on tarve sadevarusteille sillä Kemijärven rantamilla puhaltaa navakka pohjoistuuli ja taivaalta ripottelee vettä tiuhaan.

Sängyn valtaajat

Ensimmäistä kertaa uudessa elämäntilanteessani olen mökillä yksin, tai onhan minulla koirakaverit mukana. Ajoin auton junaan ja kiipesimme koirien kanssa makuuvaunun yläkerroksen lemmikkihyttiin. Koirat rakastavat junamatkustamista ja ne valtasivat heti pedin ja viihtyivät siinä viimeiseen matkaminuuttiin asti. Mökissä kaikki asiat ovat ennallaan, mutta samaa ei voi sanoa pihan kohdalta. Talvella suoritetun saunamökin remontin jälkeen pihan ovat raiskanneet iso maansiirtokone ja kaivinkone. Saunamökki, joka oli vajoamassa toisesta päästä, siirrettin väliaikaisesti sivuun, maapohja alustettiin ja mökki siirrettiin takaisin. Puun rankoja, lautoja, suojapeitteitä ja sorakasoja on  ympäriinsä ja mietinnän alla on miten siivoustyö on parasta hoitaa. 

Sodankylän kisassa oli hyvät palkinnot

Viikonloppuna tein "pienen" kisamatkan Sodankylään, missä osallistuin Islan kanssa kolmeen agilityhyppykisaan. Tunnelma oli kodikas, hyvin toisenlainen kuin pääkaupunkiseudun suurissa kisoissa. Juttukavereita riitti ja joku tuttukin löytyi. Isla sijoittui 2 kertaa toiseksi ja kolmannessa kisassa se hylättiin. Eivät suorituksen olleet silti häävejä mutta oltiin kuitenkin parempia kuin muut. 

Koirien lenkkimaastossa on vaihtelua katukävelyyn verrattuna, nousemme tietä pitkin vaaran laelle ja palaamme maaston kautta mökille. Iso urosporo käy päivittäin pihalla ja koirat ovat ymmällään, miten pitäisi toimia. Ikkunan takaa on turvallista haukkua, mutta pihalla voi ottaa pienen spurtin ja uskaltautu ajamaan poro pois. Isla on jopa hieman pelokas, mutta tärkeintä on ettei sillä herää metsästysvietti. PihaporoEi kommentteja: