maanantaina, heinäkuuta 18, 2011

Lomatunnelmissa

Runsas viikko Piilopirtillä, Kemijärven Luvisankadulla on saanut niin ihmiset kuin koirat lomamoodiin. Päivät sujuvat verkkaiseen tahtiin, rytmittäjänä on aurinko, silloin kun se näkyy.Vasta kun se klo 23 paikkeilla painuu vaarojen taa, on aika harkita nukkumaan menoa. Arkiset askareet ovat enemmänkin puuhastelua, siivotaan kun siihen tarvetta syntyy, laitetaan ruokaa kun vatsa kertoo nälästä ja käydään järvellä kun aallot ovat maltillisia. Eevillä ja Finalla on eri kujeet kuin Espoossa, täällä ei ikkunasta voi tarkkailla kävelyllä olevia koiria. Poro, joskus useampikin, saattaa käydä portin pielessä ja silloin pitää ainakin näytellä urheaa vahtikoiraa. Eevi tosin joutui perääntymään, kun poro uhitteli ja painoi päänsä tanaan kuin puskeakseen.  Fina juoksee poron perään vasta turvallisen  välimatkan saatuaan ja palaa kuistille helpottuneena kun emäntä kutsuu. Muistelen vieläkin kauhulla niitä aikoja, kun kanta-emo Cessi säntäsi porojen perään aina kun se pääsi vähänkin hajulle. Pisin karkureissu kesti kokonaisen vuorokauden.

Nyt koirat ovat huilanneet pari päivää Ginan lähdettyä kotiin. Risto oli täällä viikon poikien kanssa ja toi myös Ginan lomailemaan Lapin maisemiin. Se oli kuin herhiläinen Eevin ja Finan kimpussa, ja Fina oli useimmiten valmis leikkiin. Eevi osallistui lenkeillä raivoisiin keppileikkeihin, mutta ei osannut lopettaa ajoissa. Säikähdimme kun se tuli metsästä pää vinossa ja kroppa täristen. Etsimme tikkua hampaista turhaan ja lopulta annoimme vain varmuuden vuoksi Rimadyl-särkylääkettä. Pian Eevi oli taas entisellään, mutta seuraavan päivän lenkillä oireet taas palasivat. Eliaksen diagnoosi on, että Eevillä on mahdollisesti niskanikaman välilevyn pullahdus tai sitten vain niskalihaksen revähdys. Tänään Eevi oireili vain vähän, mutta särkylääke antoi taas avun. Ehkä tosiaan on kyse vain lihasrevähdyksestä, kun särkylääke tuntuu auttavan niin nopeasti. Nyt kiellämme kyllä rajut keppileikit tykkänään.

Eeviltä on nämä leikit vastedes kiellettyjä

Finan ja Ginan leikki
Roy ja Juho uivat Nurkkalammella, Fina ja Gina vahtivat
Tänään on ollut tiukka siivous- ja paikkojen kunnostuspäivä, sillä huomenna haemme Helsingin junalta amerikkalaisvieraat, Leenan ja Davidin. Vuoroin vieraissa käydään, eli heidän luonaan vierailimme kesäkuussa Coloradossa. Huomenna saamme myös päivävieraaksi veljen tyttären perheen neljän lapsen ja kahden salukipojan kera. Se siitä hiljaisuudesta ja verkkaisuudesta. Kokosimme tänään myös kaksi sohvaa, jotka olimme tilanneet Ikealta jo ennen juhannusta. Viime hetkeen meni toimitus, onneksi vieraiden ei tarvitse istua lattialla. Eevi ja Fina testasivat sohvat heti ja hyväksyivät ne.

Ei kommentteja: