torstaina, kesäkuuta 16, 2016

Pennuton talo

Leikkituokion jälkeen levätään. Kutt on jo lähtenyt uuteen kotiin.
Kovin nopeasti pentujen seitsemänviikkoinen kasvatusjakso sitten päättyi, ja edessä oli uusiin koteihin siirtyminen. James lähti ensimmäisenä lahden yli Viron Pärnuun, ja ilahduin kovasti, kun sain tänään soiton pennun omistajalta. Kaikki on sujunut oikein hyvin, ja kaveri on kuulemma viisas ja oppivainen. Jamesin kutsumanimi on Kutt, suomeksi Kaveri. Joukko väheni päivä päivältä, kun Joyride Åsa lähti Porvooseen, Join The Gang Jedi Kirkkonummelle, Jumper Boy Koda Ikaalisiin, Justin The Mood Primi Kauniaisiin ja viimeisenä Jetlag Uuno Forssaan.  Viimeisenä lähteneet pennut saivat oikein kunnon leikkiopetuksen Hedyltä ja Ginalta sekä Finalta käytösoppia.



Leikkiä Gina-mummon kanssa

Ja taas kerätään voimia
Turvaa Hedy-mamman vierestä












 Primi ja Uuno saivat myös ensi kosketuksen agilityharrastukseen, kun viimeisenä aamuna otin ne mukaan Ginan treeneihin. Harjoituksen päätteeksi ne saivat vapaasti juoksennella kentällä esteiden välissä ja hauskaa oli. Kouluttajalla oli mukanaan 3 kuukauden ikäinen bordercollie-tyttö ja sen kanssa ehti pientä leikkiä  syntyä.

Kouluttaja opettaa Primille puomin alastuloa. Uuno seuraa tarkkana

Kun Uuno oli perjantai-iltana lähtenyt, olo oli tyhjä ja haikea. Vietin illan sohvalla jotain tv-sarjaa katsellen, kuohuviiniä siemaillen ja suklaapikkuleipiä napostellen. Fina, Gina ja Hedy tunkivat viereeni, eikä kukaan ehdottanut enää leikkiä. Uni maistui ja aamulla oli aivan ihmeellistä ryhtyä aamukahvin keittoon ilman että ensin piti päästää pennut vapaalle, syöttää ne ja tietenkin siivota lätäköt ja kasat. Sitten aloin kerätä pois aitauksia, mattoja ja vilttejä, mutta suursiivous sai vielä odottaa. Hedy oli kovin vaisu ja näytti ikävöivän lapsiaan. Kun sitten vein koirat iltapäivälenkin sijasta agilitykentälle, suru taisi unohtua. Hedy kirmaili esteradalla kuin vanha tekijä ja näytti aivan siltä, että se olisi mammaloman aikana kypsytellyt asioita. Fina pääsi myös verryttelemään taitojaan, ja pelkäsin että se kipeyttää itsensä vauhdikkailla hypyillä ja kiipeilyllä.

Sunnuntaina oli Ginan ja minun vuoro taas kisata ja hienosti yhteistyömme sujui. Ensimmäisellä radalla saatiin virheetön suoritus ja päästin palkintopallille, 3. siljalla. Toisella radalla tuli yksi riman pudotus tiukassa kulmassa, mutta  hieno kokonaissuoritus. Maanantaina kisattiin viimeisen kerran ennen SM-kisoja ja taas tuli kisakirjaan merkintä puhtaasta radasta. Nyt on hieman enemmän uskoa pärjäämiseen suurella areenalla, vaikka ei meillä mitään mahdollisuuksia ole kurkotella huipulle. Kunhan tehdään kunnon rataa ilman töppäilyjä, olen tyytyväinen.

Muilta pennuilta on myös tullut mukavia uutisia ja ihania kuvia. Kaikki ovat sopeutuneet hyvin uusiin koteihin, ja saaneet paljon uusia virikkeitä. Staffien ominaisuushan on luottavaisuus ja rohkeus, mikä on jo näiden pentusten kohdalla todistettu. Kyllä Hedy ja Diesel voivat olla tyytyväisiä jälkikasvustaan.

Hedyn 4-vuotipäivää vietettiin 14.6. Juhlakuvan ottaminen ei ollut helppoa; kinkkupala toisessa kädessä ja toisen käden sormi laukaisimella vihdoin sain tallennettua tämän iloisen kuvan. Pentujen hoitamisen päätyttyä Hedystä on tullut taas nuori leikkisä koira, ja se kaipaa huomiota ja hellyyttä kuten lauman nuorimman oikeus on.

Neljävuotias Hedy on taas lauman nuorin

Ei kommentteja: