keskiviikkona, kesäkuuta 08, 2016

Pentutalossa sotketaan ja siivotaan

En ole varmaan koskaan käyttänyt sinipiikaa niin ahkerasti kuin viime päivinä. Pieniä, tahmeita tassunjälkiä on kaikkialla ja kengänpohjat tuntuvat takertuvan lattiaan. Sanomalehtiä ja froteepyyhkeitä on lattioilla hujan hajan, ja ehkä joka toinen pissalätäkkö osuu paperille. Selvästi pennut kyllä etsivät alustaa hädän tullen, mutta osumatarkkuus on vielä aika heikko. Kunhan kukin pentu saa uudessa kodissa yksilöhoivaa, varmaan siisteysopetus tuottaa pian tuloksia.

Tänä aamuna pentuhuoneessa alkoi kuorolaulu klo 5, mutta yritin sulkea korvani siltä. Kun laulu jatkui, vein huoneeseen hieman syötävää ja yritin jatkaa unia. Klo 6.30 luovutin enkä voinut edes olla vihainen näille iloisille herättäjille. Päästin porukan baanalle ja sitten taas mentiin tassut tömisten (ihan pientä töminää vielä) pitkin eteishallia. Kun tähän asti pentujen rytmi on ollut yksi tunti peuhua ja kaksi tuntia unia, nyt hereilläolovaihe vain pitenee. Meillä on myös leikkitäti kylässä, sillä Gina asustaa meillä tämän viikon, koska oma perhe on kovin liikkuvalla kannalla. Gina on kova leikittäjä ja tänä aamuna oli kaksi leikkiryhmää, Hedyn ja Ginan vetämät. Fina seuraa touhuja tiiviisti, mutta pipo on tiukalla. Se ärähtää joka kerta, kun joku pennuista tulee nuuhkimaan. Pennut eivät ollenkaan säikähdä, vaan tuntuvat olevan suuresti kiinnostuneita arvon rouvasta. Ne mielistelevät ja lähentelevät Finaa aivan kuin kerjäten suosiota.

Lähtölaskenta on alkanut ja kaksi reipasta pentua on jo omissa kodeissaan. Koda lähti eilen, ja äsken sain kuvaviestin, missä se jo leikki uuden kaverin kanssa. Matka ja sopeutuminen uuteen kotiin oli sujunut hyvin. Sellaisia staffit ovat, luottavaisia ja rohkeita eivätkä stressaannu helposti. Tänään on Åsan vuoro lähteä kotiin, huomenna Jedin ja perjantaina pakataan Uunon ja Primin reput. Haikeata on, mutta toisaalta helpottavaa. Elämä kotona asettuu taas entisiin uomiinsa, Hedy saa kuntoutua tiineydestä ja pentujen hoidosta. Kasvattaja huokaisee helpotuksesta, kun projekti on saatu päätökseen onnistuneesti. Sitten saa "levätä laakereilla" ja odotella kuulumisia tuoreilta staffinomistajilta.


Ei kommentteja: