torstaina, joulukuuta 29, 2016

Viimeisiä viedään

En voinut uskoa silmiäni, että edellinen tekstini on marraskuun lopulta. Kiirettä on näköjään ollut ja aika livahtanut ohi huomaamatta. Onhan kuukauden aikana sentään ehtinyt tapahtua yhtä sun toista. On vietetty perheenjäsenten syntymäpäiviä, on pidetty glögikutsut 40 sukulaisen voimin ja vietetty joulua Turussa. Ennenkuin vuosi 2016 painuu historiaan, liitetään blogitekstien jatkoksi vielä yhdet kuulumiset.

Vuosien ajan koirat ovat säästynyeet kennelyskätartunnoilta, mutta joulukuun alussa Hedy alkoi köhiä ja silmät rähmiä. Ilman sen tarkempaa tutkimista päädyttiin toteamaan tauti kennelyskäksi. Viikon kuluttua myös Finalle ilmaantuivat samat oireet. Ilmeisen lievä tartunta oli kuitenkin kyseessä, sillä koirat olivat pirteitä ja hyväkuntoisia. Yskä ei estänyt Hedyä spurttailemasta metsälenkillä, enkä myöskään estellyt sitä, koska eläin kyllä yleensä osaa toimia kuntonsa mukaan. Ehkä ei päde aina staffeihin, niiden kivunsietokynnys on kyllä kovin korkealla. Aikoinaan esiäiti Cessi sairasti kennelyskän niin rajuna, että koko perhe valvoi sen kovien yskänpuuskien vuoksi. Koska kyseessä on viruksen aiheuttama tauti, ei siihen pure lääkkeetkään. Jos kuitenkin ilmenee jälkitauteja, kuumetta tai tulehdusta, antibioottihoito on kohdallaan. Nyt koirat ovat terveitä, mutta emäntä potee nuhakuumetta. Eilen aivastin niin voimallisesti, että kylkilihas revähti. Lepoa, paketti nenäliinoja ja kuumaa juotavaa hoitona, kyllä tämä tästä pian hellittää.

Milloin jouluruokaa tarjoillaan? Montako koiraa kuvassa?

Perunateatteri



















Joulujuhlan väsähtäneet, Gina ja Fina
 Matkasimme aatonaattona Turkuun ja yövyimme Scandic Juliassa kuten aikaisempina vuosina. Kun myös Riston perhe oli kutsuttu joulun viettoon, ja meitä oli 13 henkilöä ja 4 koiraa, näimme parhaaksi hakea nukkumarauhaa hotellihuoneesta. Aivan rauhallista hotelliyöpymistä ei kuitenkaan suotu, sillä yöllä Fina oli ripuloinut ja pissannut huoneen lattialle. Onneksi huoneessa ei sentään ollut kokolattiamattoa. Ripulin aiheuttaja oli ilmeisesti illalla Jukan luona pihistetty kanankoipi, josta suurin osa ehti mennä Finan kurkusta alas. Ruoansulatusongelma meni onneksi ohi, eikä seuraavana aamuna tarvinnut pestä lattiaa. Ulkoilu koirien kanssa Turun Samppalinnan mäellä jäi tällä kertaa väliin, sillä kaupunkia koetteli raju myrsky ja kaatosade. Joulurauhan julistamisen aikoihin sade kuitenkin lakkasi ja uskaltauduimme Raatihuoneen torille kuuntelemaan juhlallista soitantaa, laulua ja joulun julistusta. Turvatoimet olivat näyttävät, paikalla oli raskasta kalustoa niin armeiljalta kuin poliisilta. Tiesuluksi ajettu armeija rekka jopa säikäytti aluksi, kun ei ymmärtänyt sen olevan suojavallina tilaisuudelle.

Tänään otin kuvan joulunvihreästä pihamaisemasta. Ehkä saamme pian kuitenkin talvisia maisemakuvia, ensi viikolla on luvassa kireitä pakkasia.


 
Aamulenkillä Hannusmetsässä nähtiin kaksi valkohäntäpeuraa

Joulukuun viherrystä




Ei kommentteja: