lauantaina, helmikuuta 10, 2018

Kevättä kohti

Fina ja Hedy elävät muistoissa Aino Pikkusaaren valokuvanäyttelyssä
Tammikuussa tuudittauduin jo uskoon, että elämme Keski-Eurooppalaista talvea pihaniityn vihertäessä. Vaikka pidän talvesta ja lumesta, todistelin itselleni miten helppoa on, kun ei tarvitse tehdä lumitöitä eikä pukeutua paksuihin talvitamineisiin. Kun maisema yllättäen sai valkoisen peitteen, räpsin ihastuksissani kuvia koiralenkeillä ja pihamaalla. Nyt on jo vireillä hiihtolenkki, jos vain talvi kestää vielä ensi viikon. Pari vuotta sitten olin lähdössä aamulla hiihtämään, mutta yöllä tuli suojakeli, joka vei kaiken lumen. Viime talven hiihdot taas jäivät vähäiseksi, kun nilkka murtui helmikuun liukkailla.
Isla tammikuisessa metsässä






Uuden vuoden myötä aloitin myös uuden koiraharrastuksen eli Dobo-kurssin Hedyn kanssa. Viiden kerran alkeiskurssilla ehdimme harjoitella pallon päällä tasapainoilua, tasapainolaudan käyttöä ja erilaisia hyödyllisiä veryttely- ja venyttelyliikkeitä. Erityisen mukavaa oli, että ohjaajakin sai venytellä ja harjoittaa tasapainoa. Kotona on hyvä jatkaa opittujen liikkeiden tekoa.



Isla on päässyt tuuraamaa pari kertaa Niinun treeneihin ja niissä treeneissä on ollut iloa ja menomeininki. Isla on mahtavan hyvä oppija ja innokas tekijä. Perjantai-aamutreeneissä se on päässyt Ginan tilalle ja Anne Saviojan opeissa ollaan edistytty aivan mainiosti.





Kisakalenterissa on nykyisin melkein vain Hedyn 1-luokan kisoja, Gina on valitettavasti joutunut syrjään. Kun viime syksynä Hedy vielä karkasi radalta, jos siellä oli keinu, nykyisin se suorittaa kaikki esteet tasavertaisesti. Nyt ongelmaa tuottaa kontaktiesteiden alastulot, sillä kun vauhtia on tullut mukaan menoon, on myös kiire hypätä esteeltä alas. Monet kisakaverit ovat kysyneet, mitä olen oikein tehnyt Hedyn kanssa, kun siitä on tullut niin reipas ratakoira. Olen vastannut vain, että olen "siedättänyt" sitä, toisin sanoen vienyt kerta kerran jälkeen radalle ja kiittänyt ja palkinnut sitä runsaasti. Nyt tehdään töitä yhdessä iloisella mielellä ja toivottavasti edetään kohta ylempiin luokkiin.


Talven myötä tulivat lumileikit




Lupaus keväästä

Voitto kävi kylässä ja kovalla työllä mahduttiin samaan tuoliin kuvauksen ajaksi 

Ei kommentteja: