lauantaina, maaliskuuta 19, 2022

Pikku-piranhat

Piranhat Olle ja Pablo

Kun ikää on melkein viisi viikkoa, pikkupennun maailma on ihmeitä täynnä. Kasvattajan varpaisiin hyökkää viisi naskalihampaista pentua, pyyhkeet ja makuualustat saavat kyytiä ja vessa on siellä missä hätä tulee. Pentuajan ensimmäiset kolme viikkoa menivät helposti pallukoita ihastellessa, kun Isla-mamma imetti niitä ahkeraan ja uni maistui. Pienin askelin opeteltiin syömään kiinteää ruokaa, ja sehän maistui, vaikka tähtäys ruokakuppiin ei aina osunut. Pieniä ulostekasoja ilmaantui yhä tiuhempaan, eikä emo enää siivonnut kaikkea. Kun silmät aukesivat, pallukoista alkoi kuoriutua pikkustaffeja. Korvat ovat vielä söpösti lupsallaan, mutta pian nekin alkavat nousta ruusulle. 

Aivan hellyttävä hetki oli, kun ensimmäiset leikin alkeet löytyivät. Nyt ei enää alkeista ole tietoakaan, huoneesta kuuluu välillä hurjaa melskettä ja murinaa. Kaikki viisi pentua ovat tasavertaisia, kukaan ei vetäydy syrjään eikä tunnu arastelevan uusia asioita. Tänä aamuna luututessani lattiaa Rafa osoitti kyllä olevansa joukon uteliain ja ehkä rohkein. Neljä pentua istui nurkassa ja ihmetteli laitetta, mutta Rafa kävi uuden "lelun" kimppuun.  

Ronjan eläinlääkärintarkastus

Huomenna  Elias pistää pentusille sirut niskaan ja sitten pääsen tekemään pentueilmoituksen. Tutustumispakkaukset on jo tilattu Musti@Mirristä ja Royal Caninilta ja pentuoppaan viimeistely on työn alla. Vaikka tiedän  tulevien kahden viikon olevan työntäyteistä aikaa, pyrin nauttimaan joka hetkestä, pentuhuoneen hajusta ja sotkuista, pikkuisten ihanista nukkuma-asennoista ja villeistä leikeistä ja jopa naskalihampaiden puraisuista. 

Pablo, of Greenline Lucky Laugher


Rafa, of Greenline Leads The Gang


Olle, of Greenline Lonely Rider
Sandy, of Greenline Love Me Tender


Ronja, of Greenline Love Is In The AirEi kommentteja: