torstaina, elokuuta 25, 2011

Sulhoa odotellessa


Sulho on valittu, mutta Gina-neito pihtailee. Juoksua odotettiin jo elokuun puolessa välissä, mutta vielä ei ole merkkejäkään sen tulosta. Äiti-Fina sen sijaan kulkee housut jalassa, vaikka pentujen teko ei ole suunnitelmissakaan. Juuri nyt on kriittiset päivät meneillään ja ovet pidetään tiukasti lukossa. Gina on kuluvalla viikolla vieraillut meillä tiuhasti, ottaa toivottavasti mallia äidistään ja kehittää itselleen juoksun. Saman talouden nartut tosiaan voivat matkia toisiaan ja kehittää juoksun samaan aikaan. Jopa nunnaluostareissa on havaittu kuukautisten ”tarttuminen” samoissa asuintiloissa olevien naisten kesken. Huomenna viemme Eevin ja Finan vuorostaan Ginan luo yökylään, sitten taas Gina tulee meille poikien kanssa yökylään. Jospa hormoonit yltyvät kehittämään juoksun.

Sulhoehdokas on englantilainen herrasmies, Andy nimeltään. Kävimme tervehtimässä  nuorukaista, ja se vakuutti meidät sekä komealla ulkomuodollaan että hillityllä käytöksellään. Vaikka talossa oli vieraita, se ei hyppinyt eikä reuhtonut kuten omat staffini, vaan teki tuttavuutta uteliaan innokkaasti. Kyllä ulkomuodolla on merkitystä, mutta tärkeimpänä jalostuksessa pidän kuitenkin hyvää luonnetta ja terveyttä. Silti vaikka kuinka tutkailee taustoja ja miettii sukupuita, luonto saattaa tehdä tepposet ja yhdistellä perintötekijöitä mielensä mukaan.
Gina 

Fina on ollut treenitauolla lievän ontumisen vuoksi. Kyseessä on rasitusvamma, joka syntyi kesällä lasten palloleikeistä. En tajunnut lopettaa leikkejä ajoissa, ja Finahan ei omaehtoisesti luovuta. Lapsista oli hauskaa kun Fina loikki kuin heinäsirkka korkeassa heinikossa pallon perässä aina uudelleen ja uudelleen.
Gina jatkoi treenejä nyt elokuun alusta, kun palailimme pohjoisesta. Se oli varmaan heinäkuun ajan miettinyt agilityn perusteita ja tuli sitten treenien alkaessa näyttämään osaamistaan. Nyt sujuvat valssit, takaaleikkaukset ja twistit. Se irtoaa esteillä sopivan vauhdikkaasti ja kuuntelee tarkasti ohjeita. Innokkaasti se myös näyttää kontaktiosaamistaan puomilla ja A-esteellä, mutta ohjaajan pitää muistaa olla johdonmukainen ja tarkka. Pujottelun se  on jo oivaltanut, mutta omatoimista suorittamista vielä odotellaan. Ensi viikolla se pääsee näyttämään taitojaan seuramme mestaruuskisojen mölliluokassa.

2 kommenttia:

KaisaL kirjoitti...

Voi että, staffipupeloita! Kukas tuo uros on viralliselta nimeltään?

Irmeli Westermarck kirjoitti...

Andyn virallinen nimi ja rekisterinumero on KIMSTAFF TOMAHAWK FI51318/09