torstaina, maaliskuuta 01, 2012

Onnea 3-vuotiaille!


Eilen olisi oikeastaan ollut H-pentueen kolmevuotispäivä , sillä vuonna 2009 ei ollut karkauspäivää. Puhun edelleen pennuista, vaikka kolmevuotiaat ovat parhaassa iässään olevia aikuisia koiria. Sen saimme kokea viime viikolla, kun Gina oli meillä hiihtolomahoidossa. Ensimmäisen vuorokauden hössötyksen jälkeen sen päivärytmi vakiintui, eikä sen enää tarvinnut joka minuutti yrittää saada kaikki mahdollinen hyöty vierailusta. Ainoastaan ulkoilulenkit olivat lievästi sanoen työläitä. Matkalla metsään se veti hullun lailla kielloista huolimatta ja metsässä se villiintyi niin, ettei osannut päättää riehuisiko Eevin vai Finan kanssa. Kun nämä kaksi aloittivat keppileikin, Gina hyppeli kuin heinäsirkka ympäri ja yli, peesasi väliin Finan selässä ja kimitti hurjana. Jos lähistöllä olisi ollut muita koiranulkoiluttajia, he varmaan olisivat äkkiävaihtaneet kulkureitin poispäin. Kotiinpäin mentäessä Gina sitten käveli hienosti vetämättä. 

Gina on tottelevainen ja tarkkaavainen koira, myös hyvin seurallinen. Se tahtoo istua sylissä, kun teen tietokoneella töitä, se kiepauttaa itsensä ihmisen kylkeen sohvalla ja öisin painautuu nukkumaan polvitaipeeseen. Puolessa välissä viikkoa Fina ja Gina vaihtoivat leikkimoodiin. Matot olivat kasassa, sängynpeitto rutussa sekä ja huonekalut vinksallaan kun äiti ja tytär peuhasivat. Niillä on aivan mahdottoman hyvä ote leikkiin, jos toinen väsyy tai hermostuu, toinen lopettaa heti. Useimmiten Gina oli aloitteentekijänä, mutta usein myös Fina esitti leikkiinkutsun. Finan leikkisyys saattaa jopa johtua sterilisaatiosta, sillä usein nartut saavat kuin uuden nuoruuden leikkauksesta toivuttuaan.



Gina pääsi myös tuuraamaan Finaa treeneissä ja ihmettelin taas kerran, miten nopeasti se oppii uusia kuvioita. Teimme sen kanssa jo vaativia rataharjoituksia ja itselläni oli tekemistä, jotta pystyin ohjaamaan sitä oikein. Lauantaina kokeilimme taas kisarataa, nyt Ojangon uudessa koiraurheilukeskuksessa. Gina oli mahtava, liikkui ja irtosi hyvin, mutta sai yhden kieltovirheen muurin ohittamisesta. Videosta näkee hyvin, että virheen teki kyllä ohjaaja, jonka rintamasuunta oli hetkeksi kääntynyt ohi muurin. Gina reagoi salamana ohjaukseen ja siitä mietä rangaistiin. Silti kolmas kisarata ja vain yksi virhe oli lupaavaa, ja uskoisin että puhdas suoritus ja ensimmäinen nousu-0 ovat käden ulottuvilla.


Ei kommentteja: