perjantaina, kesäkuuta 15, 2012

Kaikki hyvin pentulaatikossa


Läähätystä ja pintahengitystä
Elias putsaa ensimmäisen pojan

Poika 1

Poika 2

Poika 3

Tyttö 1

Tyttö 2

Talossamme asustaa tällä hetkellä kahdeksan staffia: isomummo Eevi, isoäiti Fina, äiti Gina ja viisi yhden vuorokauden ikäistä pentua. Ginan odotus päättyi oppikirjan mukaiseen synnytykseen. Sen tiineys kesti 62 päivää, ja synnytys alkoi vuorokausi sen jälkeen kun ruumiinlämpö oli laskenut alle 37 asteen. Edellisenä iltana se tuli levottomaksi, läähätti ja teki pesää aivan kuten ohjeet kertoivat. Kun synnytys lähestyi, se vikisi hiljaa ja läähätti kiihkeästi. Aloin jo olla huolestunut, kun supistuksia ei ilmennyt, mutta Elias rauhoitteli ja sanoi käytöksen olevan aivan normaalia. Illan suussa Gina aloitti työt ja työnsi ulos ensimmäisen pennun, ison tumman uroksen. Sen jälkeen vauhti oli sellainen, että avustajat eivät olleet pysyä perässä. Parinkymmenen minuutin päästä pullahti ulos seuraava uros, mutta sitten alkoi kasvaa huoli, tuleeko yhtään narttua. Elias nimittäin uskoi vahvasti että Ginalla olisi vain kolme pentua. Tuskin ehdin kuivata pojan, kun ulkona oli jo kolmas pentu, onneksi tyttö tällä kertaa. Tehosynnyttäjä työnsi pian ulos neljännen pennun, ja oikein jännitti tarkistaa vatsanalus, mutta ei sieltä pippeliä löytynyt. Sitten jo oletimmekin katraan olevan koossa ja Gina asettui imettämään pentusia. 

Tässäkö kaikki neljä pentua?
 Idylli keskeytyi puolen tunnin kuluttua, kun viides pentu halusi ulos. Se oli joukon jätti, 400 grammaa painava poika. Nyt olin varma, että kaikki pennut olivat syntyneet ja vaihdoin laatikkoon puhtaat aluset. Kaikki pienokaiset olivat vahvoja ja jänteviä, jopa niin vilkkaita, ettei tarkkaa valokuvaa tahtonut saada. Olin varannut pentumaitoa ja Baby-boostia siltä varalta, että joku olisi niin heikko ettei jaksaisi imeä nisää. Niille ei ollut käyttöä, sillä kaikki takertuivat ahnaasti Ginan nisiin. Tällä kertaa sain nukkua yöni lähes keskeytymättä, kun lisäruokintaa ei tarvittu. 

Meitä onkin viisi
Nyt vuorokauden kuluttua pentulaatikossa on kaikki hyvin, sillä Gina on huolehtiva ja rauhallinen emo. Se tekee jo lyhyitä retkiä yläkertaan ja äsken se vei tennispallon laatikkoon. Vielä menee jokunen viikko ennenkuin pennut ymmärtävät sen päälle.

1 kommentti:

Noora kirjoitti...

Onnea pentusista! :)