lauantaina, elokuuta 11, 2012

Maailmankuvan laajennusta


Vain hetken Hedy ihmetteli kavereiden häviämistä, mutta sitten kiinnostus suuntautui jo isojen koirien tekemisiin ja ihmisten touhuihin.  Ne olivat tällä kertaa poikkeuksellisia, sillä eteiseen kannettiin kasseja ja matkalaukku, joihin heiteltiin vaatetta, kenkiä, lukemisia ja tietotekniikan vaatimaa johto/laturi-varustusta. Maanantai-iltana ajoimme Pasilan uudelle autojuna-asemalle, jätimme auton kuljetettavaksi ja kävelimme odottelemaan Rovaniemen junan saapumista. Makuuhytissä levittelin lattialle Hedyn makuupatjan, leluja ja imeytysalustoja. Eevi ja Fina muistavat matkakuviot ja hyppäsivät oitis alapetille. Fina kyllä myöhemmin nostettiin yläpetiin Eliaksen unikaveriksi. Hedy asettautui hytissä aloilleen aivan kuin matkustaminen ei olisi sen kummempaa kuin kotiolot.

Rovaniemeltä oli vielä 130 km:n automatka Räisälään, mutta sitä ennen piti ruokavarastot täydentää Kemijärvellä. Tuntui hyvältä kun vihdoin saimme purkautua autosta Piilopirtin pihalla. Ruoho oli kasvanut melkein metrin korkuiseksi ja viime kesästä koivut ovat kasvaneet niin että ne peittävät jo osan järvinäkymää.  Eevi ja Fina tutkivat heti tutut paikat ja Hedy yritti pikkujaloillaan pysyä perässä.  Lähes arktinen sää tervehti meitä, seuraavan aamu mittari näytti vain 6 astetta. Jotain hyvää sentään säässä nähtiin, kun pilvet pitivät sateen sisässään. Päivä päivältä sää on lämmennyt ja tänään olemme jo grillanneet kesäkeittiössä ja saaneet ihailla auringonlaskua Kemijärven taakse.

Hedy on sopeutunut mökkioloihin uskomattoman hyvin, se vipeltää pihalla niin että ruohossa erottuu vain musta hännän pää. Kun mökin ovi on auki, se juoksee oma-aloitteisesti ulos ja sisään. Olemme myös tehneet pieniä kävelylenkkejä ympäristöön,  ja ihmetystä herättää miten pieni staffityttö jo seuraa laumaa. Kun yritän ottaa sen syliin, ettei lenkki kävisi liian rankaksi, se pyristelee itsensä vapaaksi.  Mallioppiminen on vahvaa, se etsii isojen koirien tapaan keppejä, käpyjä mutta myös poron pipanoita. Päivät ovat rytmittäneet ulkoleikkien, syömisen ja nukkumisen mukaan.  Erityisesti arvostan sen hyviä unen lahjoja yöllä, kun iltakymmenestä jaksetaan nukkua noin kello seitsemään.
Kyllä minäkin sitten kun kasvan isoksi ja vahvaksi


                            

Ei kommentteja: