keskiviikkona, syyskuuta 26, 2012

Helliä leikkejä

Hedy on päässyt mukaan keppileikkiin. Huomaa Finan suuvärkki.
 Ihmettelin Eevin ja Hedyn hellyydenpurkausta, kun näin niiden nuolevan Finan kylkeä ja selkää. Hieman myöhemmin nenääni kantautui pistävän äklö haju, joka leijui Finan perässä. Se oli aamulenkillä hajustanut itsensä jossain Hannusmetsän notkelmassa ja nyt sen kylkikarvat sojottivat tönkköinä jostain mönjästä. Saman se sai komennuksen pesuhuoneeseen suihkuun, mutta vaikka turkki on hierottu shampoolla ja hoitoaineella, haju leijailee ilmassa edelleen.

Nyt kun Hedy on saanut vahvistusrokotuksen se saa vapaasti kulkea isojen koirien kanssa lenkillä ja koiratapahtumissa. Metsässä se on jo kovin itsenäinen ja juoksentelee omilla reiteillään syöden mustikoita ja jyrsien keppejä. Vielä toistaiseksi se tulee hienosti kutsusta luokse, mutta varmaan suurelta osin namipalkinnon toivossa. Hihnassa kulkiessaan se on alkanut vetää, ja nyt täytyy pikaisesti aloittaa seuraamisharjoitukset. Kotona elämä sujuu myös hyvin, päivä- ja yörytmi on selkeä, eikä lätäkköjä ilmaannu lattialle yön aikana. Sisäsiisteys on vaihtelevaa, pääosin se tekee asiansa ulos, mutta sieltä täältä sisätiloista löytyy vielä pieniä lätäköitä. Onneksi sillä on määrätyt paikat liruttelulle, joten yritän levitellä imeytysalustoja niihin kohtiin. Hedyn maailma on laajentunut myös ylöspäin, ja se taitaa olla aikamoinen gasellin äiti-Ginan tapaan. Matalilta pöydiltä ei mikään ole enää turvassa ja pääsee se tuolin avulla korkeillekin pöydille.
Eilen meillä oli sisarustapaaminen vahvistusrokotuksen merkeissä. Paikalle pääsivät kaikki muut paitsi Ismo Tampereelta. Kovasti kaikki pennut ovat kasvaneet ja painoerot ovat tasaantuneet. Kun neljä pentua paini pihalla, oli melkein vaikea erottaa kuka on kukin. Leikin tiimellyksessä otettiin mittaa kaverista ja erotuomaria tarvittiin useaan kertaan. Sitten taas juostiin ja leikittiin, kuin mitään ei olisi tapahtunut. Olen pitänyt Hedyä melko vilkkaana, mutta pikku-Milli taitaakin olla joukon vauhdikkain pentu.  Meillä Hedy saa purettua energiaa Finan ja Eevin kanssa peuhatessaan, joten taidamme päästä hieman helpommalla kuin yhden pennun perheet.

On ollut rankat paperihommat
Gina oli perjantaina kylässä ja silloin saivat Fina ja Eevi jäädä rannalle. Hedy ja Gina olivat kuin transsissa, ne juoksivat, painivat ja näykkivät hellästi toisiaan. Välillä levättiin sammakkoasennossa ja sitten taas jatkettiin. Hedy oli väsynyt vielä seuraavana päivänä. Sunnuntain sadepäivänä kisasin Ginan kanssa oman seuran kilpailuissa. Ensimmäisessä kisassa saimme hylkäyksen, mutta toisessa sijoituimme kolmansiksi. Puhdas rata oli hiuskarvan varassa, ts, keinun alastulon viimeistelyssä. Gina taitaa olla luonnonlahjakkuus, sillä olen harjoitellut sen kanssa vain satunnaisesti kesän aikana. Nyt innostuin ilmoittamaan sen jo kahteen seuraavan viikon kisaan, mutta täytyisi myös ehtiä treenaamaan sitä ennen.


Ei kommentteja: