sunnuntaina, syyskuuta 02, 2012

Taas yhdessä


Perhekuva

  
The party is over! Työtuolini vieressä makaa reporankana Hedy, jonka sisarustapaaminen on täysin uuvuttanut. Tälle päivälle oli sovittu ensimmäinen rokotus ja sen tiimoilta saataisiin koko sisaruslauma kokoon. Kaikki pennut olivat oikein reippaita ja hyväkuntoisia sekä käyttäytyivät hienosti hoitopöydällä. Elias tutki silmät ja korvat, kuunteli kuunteli sydämen ja keuhkot sekä mittasi painon. Penikkatautirokote sujahti nahan alle niin kepeästi, ettei kukaan edes huomannut piikitystä.

Edellisen vuorokauden rankkasade oli tauonnut sekä aurinko tullut esiin, ja kyllä kelpasi pienten staffilasten temmeltää takapihalla. Alkuun piti hieman tutkailla tilannetta ja miettiä, voisiko siskon tai veljen kanssa leikkiä, mutta pian löytyi yhteinen sävel. Leikit yltyivät välillä niin rajuiksi painiotteluiksi, että ihmisten piti toimia erotuomareina. Olin järjestänyt hieman ohjelmaakin, mutta oli melkein mahdotonta saada villikot rauhoittumaan ja keskittymään tehtäviin. Ensiksi oli tarjolla nakinsyöntikilpailu, mutta nakinpalat katosivat sellaisella vauhdilla kaikista kupeista, ettei kameraa ehtinyt laukaista eikä nopeinta ahmijaa osattu päätellä. Toinen ohjelmanumero oli luokse tulo omistajan käskystä, mutta taisi sekin kisa jäädä ratkaisemattomaksi. Kolmanneksi oli Talent-kisa eli kukin pentu sai omistajan ohjaamana näyttää, mitä oli tähän ikään mennessä oppinut. Into osasi mennä maahan, kunhan oli useamman pyynnön jälkeen rauhoittunut kuuntelemaan emäntäänsä. Milli ja Ismo osasivat hienosti luokse tulon ja Urho osasi istua ja antaa tassun. Hedy oli harjoitellut putken läpi juoksua ja malttoi näyttää taidon muille. Ostin IKEA:sta lasten leikkiputken, ja siitä on tullut oikein mieleinen touhuväline. Eevi ja Fina pääsivät myös mukaan, vaikka aluksi pelkäsin niiden komentavan pentuja liian rajusti. Reippaat pennut osasivat käytössäännöt ja kestivät hyvin vanhojen leidien äänekkäätkin ojennukset. Varsinkin Milli ihastui Eeviin ja yritti liehitellä sitä kaikin keinoin. Eevi tosin ei ollut lahjottavissa ja istahti lopulta selin koko laumaan.


Hedyn ruusukorvat tulollaan, oikea on jo hieman noussut

Hedy on sopeutunut hyvin Espoon kotiin lähes kuukauden mökkireissun jälkeen. Täällä on paljon enemmän tilaa, mutta myös paljon enemmän vahdittavaa. Se on ehtinyt tutkia kirjahyllyä ja valinnut Jane Austenin Pride and Prejudice –kirjan maisteltavaksi. Eilen se pääsi olohuoneeseen vieraiden kanssa ja aamulla löysin lattialta revityn palan sohvan aluskangasta. Piuhaviidakko tietokonepöydän alla on houkutteleva ja pelkään pahoin, että joku päivä unohdan sulkea oven perässäni. Pissalammikoita löytyy sieltä sun täältä, mutta jos ehdin kiikuttaa sen tarpeeksi usein ulos, sisälätäkköjä on vähemmän. Pelkään, että villikkoaika on vasta tulossa ja sitä seuraa riiviöaika. Mutta Hedylle ei voi olla vihainen, on se niin suloinen ja viisaskin.

Ei kommentteja: