sunnuntaina, tammikuuta 20, 2013

Lapsia ja leikkejä



Rankan viikonlopun jälkeen Eevi, Fina ja Hedy makaavat koivet suorina pedeillään. Kaksi päivää on pitänyt leikkiä Pyryn ja Annan kanssa, peuhata pulkkamäessä ja kilpailla suosiosta, kyllä vähemmästäkin voimat viedään. Perhe lähti tunti sitten kohti Turkua ja talossa on hiirenhiljaista. Lelut on siivottu lattialta ja vaatekassit hävinneet eteisestä. Anna järjesteli koirille leikkejä ja täytti Ottoson-askartelupelejä nameilla. Hedy teki parhaansa napatakseen Annan suosikkeja, mutta onneksi vain yksi vaurio syntyi, nimittäin vaaleanpunaisen ponin korva irtosi. Fina tarjosi vetoleluja ja kovia kamppailuja käytiin voimanmittelössä. Hieman dramatiikka syntyi myös, sillä olohuoneen oven esteenä oleva vanha lapsiaita rämähti pari kertaa alas. Hedy ja Fina pelästyivät niin, että hetken aikaa piti lymyillä keittiön työpöydän alla. Eevin säästyi säikähdykseltä, sillä sen kuulo ei ole kaikkein skarpein. Hedy on osoittautunut melko pehmeäksi ja säikkyy helposti rajuja ääniä. Sen kanssa pitää näköjään olla tarkkana, ettei synny vakavia pelkotiloja. Toistaiseksi pelästykset on saatu laukeamaan leikeillä ja nameilla.

Pyry ja Anna saivat mukaansa Hedyn pentupannan ja – taluttimen, jota tarvitaan jo huhtikuussa. Silloin on kotiin tulossa parson-pentu, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan. Tupla-Täplän kennelissä odotetaan pentuja vajaan kuukauden sisällä ja siitä pentueesta on luvassa heille narttupentu. Hedy saa ”serkun” ja uskoisin, että suvun staffilaumaan sopii hyvin reipas parsoni.
Aamulenkillä hajroiteltiin koirien kävelyttämistä. Anna vie rauhallista Eeviä ja Pyry vähän vilkkaampaa Finaa. Hedy tulee takana aikuisten taluttamana

Ginan mahdolliset pennutukset jäivät vain suunnitelmiksi, sillä Sari ja Risto halusivat steriloida sen. Elias hoiti operaation mallikkaasti ja Gina on nyt jo toipunut aivan entiselleen. Ehkä leikkaus osui oikeaan aikaan, sillä sen kohtu oli hieman epänormaali ja pahimmassa tapauksessa siihen olisi voinut syntyä kohtutulehdus. Pojat olivat ihmetelleet, kun Gina ei enää leiki entiseen malliin. Nyt steriloinnin jälkeen sillä alkaa varmaan uusi nuoruus ja leikit maistuvat.

Ulkoilun jälkeen Eevi putsasi Hedyn turkin

 


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi että kun sulosia koiria staffit ovat:)! Olen itse nyt hankkimassa omaa pikkukimpaletta, mutta haluisin kysellä onko ollu jotain sairauksia yms.? ja liikunnan tarve myös mietityttää.. kuinka paljon te lenkkeilette päivässä:)? kiitos paljon jo etukäteen!

Irmeli Westermarck kirjoitti...

Meillä ei onneksi ole ollut mitään sairauksia, vaikka staffeja on ollut vuosikymmenien ajan. Haavereita hampaisiin tai tassuihin joskus kyllä syntyy, kun meno on melko villiä ja pelotonta. Koirat lenkitetään aamuin illoin metsässä vapaana, keskellä päivää ulkoillaan kotipihalla. Agilityharjoituksia on 2 kertaa viikossa, lisäksi kilpailuja useina viikonloppuina.