perjantaina, tammikuuta 04, 2013

Mietteitä vuoden vaihtuessa


Joulupäivänä saa löhötä sohvalla

Kun istahdin koneen ääreen ja avasin Wordin kirjoittaakseni blogiin katsauksen menneestä vuodesta, Eevi, Fina ja Hedy tulivat jalkojen ääreen kiehnäämään ja vaikutti aivan siltä, että niillä olisi jotain sanottavaa. Päätinkin antaa koirien kertoa menneen vuoden merkittävimmistä asioista.
Eevi sanoi olevansa iloinen, kun on saanut olla terve ja vireä vaikka ikää on jo 13 vuotta. Sen mielestä metsälenkillä on hauska kisailla ja repiä oksia nuorten kanssa. Eevi on myös tyytyväinen siitä, että isäntäväki on kuuliaista sorttia ja alkaa heti pukea ulkoilukamppeita haukkukäskyn kuultuaan.  Hedy-pentu on sen mielestä melko rasittava, ja vaatii vielä paljon käytöskoulutusta. Hetkittäin Hedy on kuitenkin ihan mukava, varsinkin silloin kun painautuu selkää vasten päiväunien aikana. 

Fina muistelee kauhulla sitä tammikuista päivää, kun se oli kovin sairas. Pahinta oli, ettei emäntä heti tajunnut tilanteen vakavuutta, vaan yritti jopa viedä treeneihin. Onneksi isäntä osasi auttaa, operoi mätäkohdun pois ja ompeli vatsan kiinni. Fina sanoo olevansa nyt oikein tyytyväinen, kun on päässyt eroon naistenvaivoista eikä joudu treeniaikoina karanteeniin. Pentujen ilmaantuminen taloon oli sen mielestä hämmentävää, varsinkin kun niitä ei saanut mennä hoitamaan. Sitten kun olisi pitänyt hoitaa, ne olivat jo sellaisia riiviöitä, että pelotti. Kun Fina oikein venytti kärsivällisyyttään, viiden pikkupötikän kanssa leikkiminen olikin ihan kivaa. Syksy on mennyt Hedy-tytön opettamisessa koiran tavoille, ja Fina  on jopa tuntenut nuortuneensa leikkien ansiosta.
Fina rakastaa agilityä ja erityisesti sitä, että saa viettää laatuaikaa emännän kanssa. Sen mielestä emäntä on edistynyt kohtuullisesti, vaikka edelleen kisaradoilla pitää usein arvuutella, mille esteelle seuraavaksi pitäisi mennä. Finaa mielestä parasta on, kun tuuletetaan hyvä ratasuorituksen jälkeen. Silloin ei emäntä pihistele nakinpaloissa eikä kehumisissa.

Hedy ei enää muista paljoakaan siitä, kun asusti neljän sisaruksen kanssa pentulaatikossa. Mutta muisti palautuu, kun tapaa sisaruksia tai Gina-äitiä. Kun Into-veli tuli käymään viime viikolla, ei tarvinnut hetkeäkään miettiä, mitä tehtäisiin.  Gina-äidin visiiteillä laitetaan viitosvaihde päälle ja leikitään, halataan ja suukotellaan sydämen pohjasta.  Hedy sanoo yrittävänsä kovasti oppia isojen koirien tavoille ja haluavansa tulla yhtä viisaaksi kuin isomummu Eevi ja mummu Fina. Ainakin se on kasvanut isoksi, sillä kun se oikaisee ryhtinsä, on se yhtä korkea kuin isot koirat. Hedy aikoo kasvattaa yhtä komeat muskelit kun Finalla, eikä enää nirsoile ruokakupin äärellä. 

Urho-veli antoi joululahjan

Kun Hedy ihmetteli lintubongareita, kännykameralla saatiin poseeraus kuvannettua

1 kommentti:

Jukka kirjoitti...

Oikein mukava kirjoitus, hyvä Äiti !