tiistaina, huhtikuuta 09, 2019

Hankirallia



Viikko sitten krookukset availivat terälehtiään Espoon pihamaalla, mutta Kemijärven Piilopirttiä ympäröivät metriset hanget. Kestää vielä lähes pari kuukautta ennen kuin täällä kullerot keltaavat pihaniityn. Yöpakkaset ja päivän suojakelit ovat kovettaneet hanget niin raudankoviksi, että ne kestävät jopa aikuisen ihmisen jalan alla. On aivan mahtavaa kuljeksia vapaasti lumivaipan päällä. Hedy ja Isla ovat saaneet aivan uuden vapauden. Ne juoksentelevat niityllä ja metsässä pelkäämättä, että uppoavat kaulaa myöten lumeen. Tämän aamun lenkillä Isla sai juoksuhepuleita, se loikki yli lumipenkkojen, pujotteli pikkumäntyjen välissä ja syöksyi ojien yli. Kemijärven jäällä on vain ohut lumikerros ja siellä voi sujutella suksilla minne nenä osoittaa. 

Hedy ihmettelee, kun hanki ei vajota

Lumipalloleikkejä jäällä


Kanarian pojat tulivat mukaan ja olivat onnekkaita sään suhteen. Suomun rinteillä sai lasketella hyvässä kelissä, murtomaasuksilla pääsi vapaasti pitkin metsiä ja mantuja ja illat tarjosivat satumaisia näkyjä taivaanrannalla. Joel otti hienoja kuvia ammattitaidolla ja laatukalustolla. Jopa Isla suostui poseeraamaan Joelin kameran edessä.

Isla arvostaa porontaljaa makuualustaa

Kyllä Isla poseeraa, kun oikea valokuvaaja on kameran takana
Illan kauneutta


































Poroja ei näkynyt mutta Isla ja Hedy istuivat sohvan selkämyksellä kuono ikkunassa kiinni ja kuvittelivat näkevänsä jotain liikettä metsässä. Eräänä aamuna, kun taas toruin Islaa turhasta haukkumisesta, näin näädän kiipeävän portin kohdalla olevan kinoksen yli. Sillä on varmaan pesä ulkovajassa. Nyt koirat juoksivat kuono maassa majan ympäri ja haistelevat oudon eläimen jälkiä. 


Kesäkeittiön avajaiset









Kanarian vieras nauttii hiihdosta
Ylihuomenna autojuna vie meidät taas etelään ja siirrymme keväässä yhden vyöhykkeen eteenpäin. Innolla odotamme uuden pihan kasvien ja pensaiden kasvua ja tietenkin vain oleskelua pihakatoksen alla.











Ei kommentteja: