perjantaina, toukokuuta 22, 2020

Tyhjä talo

Nytkö kaikki on ohi? Ei onneksi aivan, sillä pikku-Jade viipyy meillä vielä 10 päivää kunnes Henrikin pääsykoetentit ovat tehtynä. Olettamus on, että suloinen pentu veisi opiskelijan keskittymiskyvyn. Meille järjestely sopii oikein hyvin, saadaan pehmeä lasku pentujen luovutukseen. Toisaalta olen onnellinen ja helpottunut, kun viikkoja kestänyt siivous-, syöttö- ja leikitysrumba on ohi. Olin unohtanut, miten paljon työtä onkaan aktiivisen pentulauman hoitamisessa. En valita, sillä palkintona oli iloisten ja reippaiden pentujen seuraaminen ja kehittyminen. Suurin palkinto oli kuitenkin pentujen luovuttaminen vastuuntuntoisille ja onnellisille uusille omistajille. Ensimmäiset palautteet kotiutumisista ovat olleet ilahduttavia. Pienet staffit poseeraavat kuvissa niin tyytyväisinä.

Juuri päivää ennen kotiinlähtöä ehdin ottaa kameran esille, kun kolme tyttöä peuhasi pentuhuoneen pallomeressä. Lähetin videon Ylen "Elämää poikkeusoloissa" -ohjelmaan. Seuraavana aamuna juuri kun tein aamuvenyttelyjä, kuulin aamutv:n juontajan sanovan: "Nyt pääsemme katsomaan suloisia koiranpentuja pallomeressä". Ruudulle levähti pentuhuoneemme pallomeri, missä Hani, Jade ja Lili peuhasivat kaiken kansan nähtävillä.

Ennen kotiinlähtöä pennut ja Isla luovuttivat ELT Johanna Anturaniemen suorittamaan staffien terveystutkimukseen uloste- ja virtsanäytteen sekä putken verta. Varsinkin pissanäytteen ottaminen vaati nopeutta ja ketteryyttä, kun pennun vatsan alle piti sujauttaa soppakauha heti kun se kyykistyi. Homma ei ollut helppo, mutta tutkimuspäivänä kaikki 16 minigrip- pussia olivat valmiina pakasteessa odottamassa Johannaa. Tutkimukseen otettuja koiria seurataan koko eliniän tarkoituksena löytää ravinnon, elinolojen ja aktiviteettien vaikutusta terveyteen. Mielenkiintoista ja hyödyllistä, lisäksi tämä kaikki tapahtuu ilman omistajalle aiheutuvia kustannuksia. 

Jade on juossut ulkona Islan ja Hedyn kanssa, kaivanut multaa ja möyrinyt pensasaidan alla. Nyt se nukkuu sikeästi touhukkaan päivän jälkeen. Päivällä se vuorostaan juoksutti meitä ihmisiä, ja sai aikaan ainakin minulle sydämentykytystä. Se oli kadonnut ilman että kukaan oli huomannut sen lähteneen pediltään. Lopulta se löytyi Eliaksen nojatuolin alta kyyristelemästä. Se oli ilmeisesti pelästynyt ruohonleikkurin käynnistymistä.

Jadelta otetaan verinäyte


Ruokaa odotellessa

WC.rullapakkaus saa kyytiä

Isla tutkii Friidua





Ei kommentteja: