keskiviikkona, toukokuuta 06, 2020

Vauhtia vaan ei myrskyä

Viime tekstissä uumoilin, että rauhallisten alkuviikkojen jälkeen pentujen hoidossa on odotettavissa vauhtia ja myllerrystä. Kyllä vauhtia on, mutta paljon vielä levätään ja kerätään voimia kasvuun. Siivoamista tosin riittää varsinkin aamuisin, kun yön aikana pentuhuoneeseen on ilmaantunut lätäköitä, pikkukasoja ja sanomalehden riekaleita. Viiden viikon ikäisten punnitus näytti, että kaikki ovat kasvaneet huimasti, paino on jo runsaat kaksi kiloa. Kasvun ja kehittymisen ohella myös aktiivisuus on lisääntynyt, nyt leikitään ja välillä räyhätäänkin. Kun kaikki pennut ovat kooltaan ja ulkonäöltään melko samanlaisia, ei myöskään luonteissa ole huomattavissa suuria eroja. Web-kameraa seuranneet tulevat omistajat tosin ovat olleet näkevinään, että tyttö 6 eli sininen olisi aktiivisin.

Eilen Elias sirutti pennut ja samantien rekisteröinti Kennelliittoon lähti sähköisesti. Rauhallisesti kukin pieni suhtautui sirupiikin pistämiseen, vaikka ihmisen mielestä ohjainneula näyttää hurjan suurelta. Siru pistetään niskanahkaan, eikä siinä ilmeisesti ole suurta hermotusta.

Eilen pennut pääsivät ensimmäistä kertaa ulos, kun ilma oli lämmennyt sopivasti. Iloisina ne kirmailivat nurmikolla ja ottivat sitten päiväunet aitauksen varjossa.

Hankalin asia on nyt saada Isla vieroitettua, kun pennut hyökkäävät emon nisien kimppuun aina kun se lähestyy. Isla on surkean näköinen, kylkiluut törröttävät, posket ovat kaventuneet ja turkki kiilloton. Vaikka Isla on kovin nälkäinen, nyt on pakko vähentää sen ruokaa maidon ehtymiseksi. Pennut saavat kyllä tarpeeksi ruokaa, ne syövät neljä kertaa päivässä liotettuja nappuloita, tattaripuuroa ja jotain laktoositonta maitotuotetta. Ruoka maistuu hyvin ja ne pärjäisivät jo mainiosti ilman emon maitobaaria.

Viikonloppuna kaikki tulevat pentujen omistajat saivat ensi kosketuksen omaan pikkuiseen. Pidimme turvavälit, mutta pystyimme hyvin vaihtamaan ajatuksia ja sopimaan pennun kotiutumisesta. On aina jännittävää kohdata uudet omistajat ensimmäistä kertaa. Mukavia uusia tuttavuuksia kaikki, ja mielelläni luovutan pennun jokaiseen kotiin. Uskon että yhteistyö heidän kanssaan jatkuu hyvissä merkeissä.

Pihasyöttö

Siruneulojen laatikosta kertakäyttölelu

Pentuhuoneesseen lisää leikkipaikkoja

Siivoustiimi löysi WC-paperipussin

Isla aloittelee leikkejä 

Ei kommentteja: