sunnuntaina, huhtikuuta 26, 2020

Hiljaista myrskyn edellä

Talossa on aivan hiljaista, vaikka täällä on ihmisten lisäksi kaksi aikuista staffia ja seitsemän lähes neljäviikkoista pentua. Ihmiset ovat nauttineet kevään ensimmäisen grilliaterian ja koirat kulhollisen nappuloita. Kaikki ovat tyytyväisiä. Pennut ovat tosin saaneet välipalaksi huikan maitoa Islan nisistä, ja nyt on päivänokosten aika. Kurkistin juuri pentuhuoneeseen, ja siellä tuhistaan monimuotoisessa röykkiössä. Joku pennuista röhnöttää selällään, toinen roikkuu pää alaspäin kaverin selässä, kolmas nukkuu istuallaan pää pentulaatikon reunaan tukien. Mikään kamera ei kunnolla pysty ikuistamaan näitä nukkumisasentoja .

Pennut ovat saaneet kaksi kertaa vuorokaudessa liotettuja nappuloita, seassa hieman jauhelihaa ja Baby-maitoa. Ruokakupit tyhjenevät vauhdilla, mutta ruokailutavoissa on vielä korjaamisen varaa. Isla on jo selvästi alkanut vieroittamaan pentuja, se käy pikaisesti tarjoamassa maitoa, mutta ei anna pentujen lupsuttaa turhan kauan. Hedy on saanut käydä pentulaatikon reunalla, mutta nyt se on jo tajunnut, että siellä onkin pieniä koiria, jotka voivat näykkiä sitä neulahampaillaan. Tosiaan pentujen hampaat ovat puhjenneet, ja kurkistin jokaisen suuhun tarkistamaan purennan. Kaikkien purenta on hyvä tällä hetkellä, mutta vielä on pitkä matka siihen, että voidaan sanoa koko hammaskaluston olevan kohdillaan. Pysyvät hampaat tulevat vasta viiden kuukauden iässä, mutta siihen mennessä täytyy olla tarkkana ja katsoa, että hampaiden vaihto sujuu oikein ja ajallaan.

Kunhan kelit lämpenevät, rakennan pihanurmelle aitauksen ja pentuset saavat totuttautua ulkoilmaan. Kevät on paras aika pentujen kasvattamiselle, ne saavat purkaa energiaa ulkona, oppivat aikaisemmin sisäsiistiksi ja tottuvat ääniin ja erilaisiin luonnon ilmiöihin.

Henrik ja Aleksandra asentavat koiraporttia
Kasassa 


Nappulat lentävät suihin 




Ei kommentteja: