lauantaina, toukokuuta 30, 2020

Ihana Jade


Aivan tyhjäksi talo ei sentään jäänyt, kun Jade jäi meille odottelemaan kotiin pääsyä. Siellä nuorisolla on meneillään viimeiset kiireiset päivät sisäänpääsykokeiden valmistautumisiin. Ymmärrettävästi suloinen pieni pentu veisi huomion lukemiselta. Oikeastaan on mielenkiintoista ja hyödyllistä seurata, miten pentu kehittyy, kun sen lauma hajaantuu. Ensimmäisenä päivänä Jade oli hieman vaisu, eikä ruoka oikein maittanut. Seuraavana päivänä ikävä oli unohtunut ja se oli täysillä mukana ihmisten ja talon koirien touhuissa. Jade nukkuu pitkän yön sänkyni vieressä, ja on aivan suunnattoman iloinen kun se huomaa minun heräilevän. Päästän kaikki kolme koiraa ulos pihalle ja Jade ymmärtää jo, että pitää tehdä asiat nurmikolle. Ei se vielä sisäsiisti ole, sisältä löytyy pieniä lätäköitä ja kikkareita, mutta se ainakin yrittää tehdä asiansa samoille paikoille. Ruoka maistuu, mutta parasta on kuitenkin aikuisten koirien ruokakupista löytyvät isot papanat. Niitä se rouskuttelee pienillä hampaillaan.
Isla leikkii jaden kanssa hellästi ja väsymättä, se ei hermostu vaikka naskalihampaat iskevät poskinahkaan tai häntään. Hedy sen sijaan komentaa Jadea melko kovakouraisesti, mutta pentu ei säiky, vaan alistuu niinkuin pennun kuuluu.

Jade on päässyt jo muutaman kerran kävelylle isojen koirien kanssa ja pysyy hyvin vauhdissa. On niin paljon uusia hajuja ja erilaista maastoa. Pihalla se on innokas kaveri levittämään multaa ja kaivamaan kuoppaa uusille kasveille. Kuopat vaan tahtovat tulla vääriin paikkoihin. Se myös haluaa antaa minulle kukkia, ja katkoo kauneimmat tulppaanit ja narsissit. Ei haittaa, uusia kukkia ja kasveja kasvaa tilalle ja kuopat tasoitetaan.

Puutarha-apulainen

Rajoitusten hellitettyä seurani AST on avannut kevään harjoituskauden. Olen käynyt kaksi kertaa Hedyn kanssa agilitytreeneissä, ja olemme molemmat nauttineet haasteista. Hedy on taitava, mutta vaikeutta tuottaa oikea-aikainen ohjaaminen ja nopea liikkuminen. Jos en anna sille ohjetta oikea-aikaisesti, se päättää itse, mikä este suoritetaan. Isla on kuntoutunut hyvin pentujen hoidosta ja sen turkki alkaa taas kiiltää. Nisät ovat kutistuneet ja ehkä sekin pääsee jo pian urheilemaan.


Elias ja Jade lukevat Suomen Kuvalehteä
Päikkärit Hedy-mummun kanssa


Ruokaillaan yhdessä 






  

Ei kommentteja: