torstaina, lokakuuta 11, 2007

Köhimistä















Kuuntelin eilen radion luontoillassa erään soittajan mielipiteitä luonnosta ja vuodenajoista. Hän oli ilmeinen luontoihminen ja rakasti kaikkia vuodenaikoja omalla tavallaan, ehkä kuitenkin syksyä eniten. Kun tänään kuljin koirien kanssa metsässä kirpeässä aamuilmassa, olin melkein pakahtua luonnon kauneudesta ja raikkaudesta. Yöpakkanen oli huurruttanut kevyesti varvikot, rahkasammal oli räikeän vihreää ja jäkälät törröttivät kallion kolosta uhmakkaina. Eevi ja Fina löysivät taas työmaan, puoliksi kaatuneen männynkarahkan ja syöksyivät repimään sitä juuriltaan. Nousin viereiselle kalliolle ja pysähdyin ihailemaan maisemaa varmaan vartiksi ja unohdin melkein koirat. Kun ne olivat saaneet urakkansa päätökseen, ne juoksivat kielet pitkällä roikkuen herättämään minut ja ehdottivat kävelylle jatkoa.

Syksy tai sitten viime viikon kisatapahtuma toi Finalle yskän, joka onneksi on jo hellittämässä. Aluksi ajattelimme sillä olevan vierasesine kurkussa, mutta rauhoituksen ja kurkun peilauksen jälkeen totesimme, että alkuperäinen diagnoosi on oikea. Erikoista silti, ettei Eevi ole saanut tartuntaa, kennelyskä on yleensä helposti leviävää sorttia. Tänään olen kuullut vain pari yskähdystä, ehkäpä vaiva on kohta ohi. Lauantaina TSAU:n kisoissa Fina teki kelpo ratoja, ensimmäisestä tuli 3 virhettä ja toisesta vain yksi. Nyt sujuivat pujottelut mallikkaasti, mutta tuo ainoa virhe tuli keinun kontaktilta. Siihen täytyy kiinnittää vastedes huomiota.

Katselimme äsken Janita Leinosen DVD:tä Pennusta mestariksi ja Fina todisti, että kyllä koira tajuaa ruudussa liikkuvan kuvan. Kun koirat suorittivat esteitä ja leikkivät palkinnoksi, se istui vieressäni tarkkaavaisena, silmät tapilla. korvat höröllä ja kirsu väristen. Kun väliin tuli pelkkää tekstiä, mielenkiinto herpaantui, ja se haukotteli turhautuneena. Ehkäpä rupeamme katsomaan opetusvideota useamminkin ja opiskelemme yhdessä ”sylikäännöksiä, twistiä, pakkovalssia” ja muita teknisiä ohjausniksejä.

Purin kännykästä ruskakuvia ja lisään tähän joitakin otoksia vielä Lapista. Alan olla vakuuttunut siitä, että kamera kännykässä on ihan käyttökelpoinen ominaisuus, nyt kun kuvien laatu on lähes yhtä hyvä kuin digitaalikamerani.

















Elias ja Eevi karpaloita poimimassa



Maaruskaa

Ei kommentteja: