maanantaina, elokuuta 04, 2008

Pakkasella



Viime yönä piti hieraista silmiä pariin kertaan ennen kuin uskoin, että ulkolämpömittari todellakin näytti yhtä pakkasastetta. Aamulla lämpötila oli kohonnut kuuteen asteeseen, mutta yli kymmenen se ei jaksanut kivuta vaikka aurinko ajoittain yritti tarjota lämpöään. Vietämme nyt viimeistä iltaa Piilopirtillä ja huomenna pakkaamme hellevaatteet koskemattomina takaisin matkalaukkuun. Fleecet ja kerrospukeutuminen ovat olleet valttia tänä kesänä. Tosin sateiden ja kylmien jaksojen väliin on mahtunut muutama kohtuullisen lämmin päivä, jolloin olemme uskaltautuneet Kälkäjän hiekkarannalle uinti- ja piknikretkelle. Koirat innostuivat pulikoimaan rantavedessä ja Eevi jopa uimaan keppien perään. Tänään olin mustikassa vaaran rinteellä ja parin tunnin ajan Eevi ja Fina osallistuivat poimintaan nassuttamalla marjoja aina samoista pensaista kanssani. Thaipoimijoita ei tällä kertaa näkynyt, ehkä he ovat vielä jängillä hilloja etsimässä.


Viikonloppuna kisasin Finan kanssa Rovaniemellä ja kotiintuomisina oli sunnuntaina ensimmäisen ja kolmannen sijan mukavat palkinnot. Lauantaina tavoitteeni oli edes saada hyväksytty rata lukemattomien hylkäyksien jälkeen ja sen tavoitteen saavutinkin. Toinen rata oli kuitenkin hylätty (pohjalla virheetön suoritus), mutta vaikeustasosta kertoo kai se, että radalta tuli vain yksi hyväksytty tulos. Sunnuntain voitto heltisi vastaavalla tavalla, hyppyradalla vain Fina ja minä saimme tuloksen, 10,6. Ainoa virhe oli kosketus, mutta saimme yliaikaa jopa 5,6 sek!Agilityradalla samoin saimme virheen kosketuksesta, mutta myös puomin kontaktista, aika sen sijaan oli luokan nopein. Siitä siis tuo kolmas sija. Nyt kun aloitamme taas treenaamisen, täytyy hyppimiseen kiinnittää erityistä huomiota. Fina alkaa heti hyppiä päin, kun radalla eteneminen ei ole selvää tai yritän puuttua sen suorittamiseen. Samoin kontaktit tarvitsevat erityishuomion.

Talletan vielä mieleeni viimeiset muistikuvat auringonlaskusta vaarojen taakse. Kello on iltakymmenen ja aurinko loistaa oranssina pallona järven yllä. Ehkäpä huomenna on lämmin ja aurinkoinen päivä, kun siivoamme ja pakkaamme.

Ei kommentteja: