tiistaina, syyskuuta 09, 2008

Nollausta

Nolla on monimerkityksellinen sana. Jos ihmisestä sanotaan, että hän on nolla, hän on mitäänsanomaton tai aloitekyvytön. Jos säätila on nolla, on hallanvaara. Kun ajanottokello nollataan, sen näytöstä poistetaan kulunut aika. Kun agilityradalla tehdään nollatulos, se tarkoittaa virheetöntä suoritusta alle ihanneajan.

Viime viikonloppuna ylsimme Finan kanssa nollatuloksiin sekä lauantaina että sunnuntaina. Kun vielä sijoitukset olivat molemmissa kisoissa kolmen parhaan joukossa, saimme kasaan kaksi vaadittavista kolmesta nollatuloksesta, jotta luokkanousu kolmanteen luokkaan olisi mahdollinen. Lauantain kisassa saavutus oli mielestäni huomattava, sillä kilpailua tuomaroi sveitsiläinen MM-kisatuomari ja luokassa oli 20 kilpailijaa. Siitä rohkaistuneena ja varmuutta uhoen kisasimme pienemmässä kilpailussa Forssassa ja saimme tuon toisen nollatuloksen. Nyt jännitys kiristyy jokaisen kisan alussa, sillä järjestäjälle täytyy kertoa, että luokkanousu on mahdollinen. Yritän pitää pään kylmänä ja Finan rauhallisena, ehkäpä se kolmas nousunolla pian saavutetaan.

Olen harjoitellut Finan kanssa perustottelevaisuutta ja taidan osallistua seuramme möllitoko-kilpailuun 19.9. Kokeilin esimerkiksi minuutin paikallaoloa ja Fina kesti sen helposti. Seuraaminen ja vierelletulo pitäisi olla kunnossa, samoin luoksetulo kutsusta. Tuntuu kuin Fina haluaisi tehdä kanssani tottelevaisuustehtäviä, se tuijottaa minua intensiivisesti aivan kuin kysyen milloin taas harjoitellaan.

Sade ropisee ikkunaan, ja ulkona on pilkkopimeää. Mitenhän jaksamme kaamoksen, kun jo syyskuun alussa on näin pimeää ja märkää. Kuraa kulkeutuu sisään koirien jaloissa ja turkki on kuivattava ulkoilun jälkeen.

Ei kommentteja: