keskiviikkona, lokakuuta 22, 2008

Matkoilla



Eevin lempipaikka olohuoneen ikkunan ääressä, josta voi seurata naapurikoirien ulkoilua.

Eevi vietti 9-vuotissyntymäpäiviään matkoilla eli Sirkka ja Markku Helasuon luona Iirislahdessa. Isäntäväki oli taas matkannut Turkkiin tennistä pelaamaan ja siksi Fina ja Eevi pääsivät nauttimaan Sirkan ja Markun huolenpidosta. Taisivat olla vain mielissään, kun pääsivät kylään ja uusille ulkoilureiteille. Mennessämme sinne koirat karkasivat heti auton oven avattuani Helasuon ovelle. Istuimme olohuoneessa hetken juttelemassa ja korvani reagoivat outoon ääneen. Eevin oli löytänyt Markun nappikuulokkeet makuuhuoneesta ja kun molemmat koirat olivat maistelleet niitä, ne päätyivät roskakoriin. Nolotti kovasti tuollainen alku hoitoviikolle, mutta Markku vakuutteli ettei vahinko ollut suuri.

Kun sain Turkkiin tekstiviestin, “Koirat voivat hyvin. Olemme tehneet kolme lenkkiä päivittäin…….Kaikki mahdumme samaan sänkyyn peiton alle”, osasin jo rentoutua ja nauttia lomamatkasta täysillä. Mukavaa oli kuitenkin palata taas kotiin ja hakea Eevi ja Fina Iirislahdesta. Sirkka ja Markku sanoivat kaiken menneen hyvin, mutta kyllä he varmasti olivat helpottuneita luovuttaessaan koirat takaisin meille. En tietenkään saanut purettua heti laukkuja ja jätin koirien tarvikekassin lattialle. Seuraavana päivänä löysin matolta punaisia Synolux-tabletin jäänteitä ja arvelin Finan kaivaneen lääkepussin kassista. Purutabletit ovat hyvän makuisia, siksi se naposteli niitä. Taitaa olla niin, että kotona olo on riskialttiimpaa kuin vieraiden hoidossa, emäntä kun jättää lääkkeet ja muut tavarat koiran kuonon ulottuville.

Viimeisin Talouselämä nro 35, kirjoittaa artikkelissaan “Ystävä sä kallis” koiranpidon kalleudesta. Mielenkiintoisia näkökohtia koiranpidosta on siihen kerättynä:
- Koirat haukkuvat miljardeja omistajiensa kukkarosta
- Liian suojeleva omistaja tekee koiralleen karhunpalveluksen
- Miten kallista onkaan ihmisen pito
- Taluttajalla käy flaksi

Kaiken kaikkiaan positiivinen artikkeli, jota suosittelen luettavaksi.



Roomalaisen amfiteatterin katsomossa

Ei kommentteja: