keskiviikkona, kesäkuuta 10, 2009

Markkinointia

Flamingon parkkihallissa auton etulasiin oli ilmestynyt lappu, muistilehtiöstä repäisty paperinpala, jossa oli lyijykynällä tikkukirjaimin kyhätty myyntitarjous. “HEI MULLA OIS SAMANLAINEN MONDEON PÖLYKAPSELI H 10 E. SOITA JOS KIINNOST. 050.………. PS. OLEN TÄSSÄ LÄHELLÄ KLO 17.00 SAAKKA. Soitin ja kaupat tehtiin. Kymmenen minuutin kuluttua mukavan oloinen kaveri kiinnitti kiillotetun ja kunnostetun pölykapselin sen puuttuvan paikalle. Kertomansa mukaan hän kalastelee pudonneita pölykapseleita teiden varsilta, kunnostaa ne ja pitää silmänsä auki parkkipaikoilla ja — taloissa. Ekologista kaupantekoa parhaimmillaan, kierrätystä, ei investointeja eikä asiakkaan tarvitse matkustaa pitkälle tuotetta hakemaan.

Edellinen markkinointitilaisuus ei sen sijaan johtanut kauppoihin. Olimme suostuneet Holiday Clubin lomaosake-esittelyyn Flamingon hulppeissa tiloissa. Tilaisuus alkoi leppoisalla jutustelulla ja kiihtyi kohti todellista ostopäätöstä. Tarjolla oli niin edullinen lomaosake ja vain juuri sillä hetkellä, että meidän ei mitenkään kannattaisi jättää tilaisuutta käyttämättä. Esittelijän posket punoittivat ja myyntipäällikön kämmenet olivat kosteat, raukat tekivät kovasti töitä meidän eteemme provision kiilto silmissään. Paljon hyvää tarjouksessa oli, mutta silti. Ei isoja päätöksiä tehdä runsaan tunnin neuvottelun jälkeen varsinkaan kun käteen ei jää muuta kuin ruutupaperille kirjattuja irrallisia lukuja. Nyt kotona en edes oikein muista, mitä kaikkea sopimukseen olisi kuulunut. Olen suuresti helpottunut, että en laittanut nimmaria paperiin, vaikka läheltä piti. Harmittaa myös, etten kysynyt saako lomaosakkeisiin viedä koiria.

Viikon aikana isovarvas on palannut entisiin mittoihinsa ja kengät mahtuvat jo jalkaan. Se ei myöskään estänyt minua viikonloppuna juoksemasta Finan perässä agilityradoilla. Buranaa tosin tarvittiin liikkuvuuden parantamiseksi. Menestys ei ollut päätä huimaava, viidestä lähdöstä saimme vain yhden hyväksytyn radan. Se oli kyllä hienosti virheetön, mutta aika ylittyi hieman monien paniikkipelastusten takia. Surmanloukku näyttää kaikilla radoilla olevan putki, sillä jos se törröttää kutsuvasti linjalla, Fina sujahtaa sinne välittämättä ohjeistani. Nyt olen suunnitellut käyttäväni sanaa Käpy paniikkitilanteissa, sillä ainakin metsäkävelyllä sana vaikuttaa Finaan kuin sähköisku. Se pomppaa ylös vaikka työn alla olisi kuinka haasteellinen karahka.

Eevi ja Fina arvokkaina Olkkalan kartanon portailla

Ei kommentteja: