sunnuntaina, elokuuta 23, 2009

Kotoilua

Kotoilu eli homing ei tarkoita sitä, että hiippaillaan kotona tai löhöillään sohvalla. Termi pitää sisällään reipasta ulkoilua esimerkiksi sesongin mukaista satoa keräillen ja maan antimien jalostamista keittiössä maukkaiksi aterioiksi tai säilykkeiksi. Kotoilua on tullut harrastetuksi melkoisen paljon viime aikoina. Koirien ulkoilutuslenkeillä on löytynyt suppilovahveroita, kantarelleja, haperoita ja tatteja. Lapin hillat ja mustikat on säilötty jo viikkoja sitten ja Espoon pihan viinimarjat ovat mehustettuna kylmiössä. Ensimmäinen omenasato on korjattu, vaikka omenat taitavat olla jotain syyslajiketta. Pihan omenapuut ovat tontin edellisen omistajan istuttamia enkä ole saanut selville niiden lajiketta. Viikonlopuksi valmistin punajuurilaatikon, jonka aineksissa oli tuoreiden punajuurien lisäksi palsternakkaa, porkkanaa, sipulia, valkosipulia ohraryynejä ja sinihomejuustoa. Kokin on ihan pakko kehua itseään, niin herkullista vihanneslaatikko oli.

Äskeisellä iltalenkillä Eevi ja Fina eivät ehtineet lainkaan metsänhoitotöihin, kun mustikanvarvut ovat edelleen sinisenä marjoista. Piti oikein hoputtaa koiria, kun ne juuttuivat pensastoon maiskuttelemaan. Eräänä aamuna pelästyin, että Eevillä on verta kyljessään, mutta lähempi tarkastelu osoitti että se oli värjännyt turkkinsa mustikanvarvuissa kieriskellen.

Agility on taas vallannut kalenterin ja kesätauon jälkeen sekä Finalla että minulla taitaa olla hirmuinen into päällä. Ensimmäiset treenit olivat lupaavat, Fina oli kuulolla aivan kuin olisin kuljettanut sitä näkymättömässä narussa. Lauantaina olimme Helsingin kennelpiirin järjestämällä kurssilla, missä kouluttajana oli venäläinen taitaja Tatjana Laknatova. Kurssin jälkeen olin aivan valaistunut, olin varman että nyt aukeaa menestysputki ja keräämme nolla-ajassa nollat ensi kesän karsintoihin. Tänään Lägin kisoissa Lohjalla putosin kovaa ja rämisten todellisuuteen ja myönnän että vika on ohjaajassa, Fina kyllä suorittaisi radan oikein jos se saisi selkeät ohjeet. Silti Lohjan kisoista jäi hyvä mieli, Aurlahden kenttä on hieno kisapaikka, sää oli kaunis ja järjestelyt olivat mallikkaat. Tuntemani lägilaiset ovat mukavia ihmisiä, kisoissa on aina rennon iloinen ilmapiiri.

Ei kommentteja: