tiistaina, helmikuuta 16, 2010

Netti on edullinen ostospaikka

Nikon Coolpix -kamerani on ollut jo pitkään syrjäytysuhan alaisena. Sen patteriluukku pysyy kiinni vain teipin avulla. Näyttö ei ole koskaan ollut kovin laadukas, mutta sen jälkeen kun kamera unohtui viikoksi rantakalliolle sateeseen, se on ollut lähes käyttökelvoton. Kun tarkennus näyttää nykyisin oikkuilevan, uuden kameran ostopäätös sai vahvistuksen. Valintani osui Tietokonelehden arvosteluraadin perusteella Sonyn Cypershot TDX-1 –malliin, jonka pitäisi olla helppokäyttöinen ja laadukas. Maahantuoja ilmoitti hinnaksi 420 euroa, mutta Sony-keskus mainosti alennusmyynnissään 355 euron hintaa. Kävin paikan päällä katsastamassa kameraa, ottamassa ohjeita ja oppeja auliilta myyjältä ja samalla varmistamassa että valintani olisi oikea.

Kotona googletin kyseistä kameramerkkiä ja sain sivukaupalla tarjouksia sekä kotimaisilta että ulkomaisilta myyjiltä. Hintakirjo oli melkoinen. Päädyin tilaamaan kameran brittiläisestä Simply Electronics – firmasta, sen jälkeen kun olin tarkistanut perusasiat, kuten yrityksen tiedot, maksujärjestelmän ja toimitusehdot. Hinta oli 245 euroa eikä lähetyskuluja peritty lainkaan. Viikon kuluttua ovikelloa soitti DHL:n lähetti ja allekirjoitin vastaanottaneeni lähetyksen. Revin kamerapaketin auki, tarkistin oheislaitteet ja opaskirjan ja kaikki näytti olevan ok. Mutta, ei ihan sentään! Laturin sähköjohdon päässä törrötti englantilainen iso 3-piikkinen pistoke. Tarkistin kaapissa säilyttämäni monenlaiset pistokemuuntajat, mutta juuri se englantilainen puuttui. Takki niskaan ja auton nokka kohti Länsiväylää ja Tapiolan Stockmannia. Matkalaukkuosastolta löytyi avuliaan myyjän avulla juuri se oikea muuntaja eikä hintakaan ollut huima, vain 7 euroa. Kun eräs toinen Englannista ostamani laite kaipasi myös muuntajaa, voisi sanoa että lisäkustannus oli vain 3,50 euroa kameralaturia kohden. Nyt kamera on testattu ja hyväksi todettu. Väite netistä edullisena ostospaikkana tuli todennettua, sain kameran n. 150 euroa edullisemmin kuin läheisestä liikkeestä.Juniori osti syksyllä ruokapöydän myös Englannista ja oli erinomaisen tyytyväinen nopeaan ja virheettömään toimitukseen. Meneillään olevaan kylpyhuoneremonttiin on hankittu pesuallas Saksasta ja sekin toimitettiin nopsasti kotiovelle. Sen sijaan kotimaisesta liikkeestä tilatut kaakelit olivat väärää laatua, vaikka ne käytiin paikan päällä tilaamassa.

Viikonloppuna vietimme hieman myöhässä Finan 4-vuotispäivää, kun Riston perhe sekä Pyry ja Anna olivat kyläilemässä. Melko villiä menoa oli syntymäpäiväkakun syönti, Gina ja Fina hyppäsivät pöydälle ja Eevi yritti ahmia tuolilta käsin omaa osuuttaan. Menoa ei häirinnyt Ginan outo patti, joka ilmaantui sen selkään noin viikko sitten. Elias tutki kämmenen kokoista pattia ja arveli sen olevan verenpurkauma. Selkälihaksessa tuntuu pieni kova kohta, joka saattaisi olla lihasrepeytymä. Viikon sisällä patti on hieman koventunut, mutta ei pienentynyt. Se vahvistaisi arvioita verenpurkautumasta, joka alkaisi hiljalleen hyytyä. Gina on voinut sohvalle hypätessään osua vaikka pöydän reunaan tai portaita rynnätessään kolauttaa itsensä kaiteeseen. Staffi  ei vähästä välitä, patti näyttää häiritsevän meitä ihmisiä enemmän kuin koiraa.



Uuden kameran testikuva


 

2 kommenttia:

Noora kirjoitti...

Ihana testikuva! :)
Halvalla kyllä pääsit kun tilasit briteistä.
Meillä mies on innostunut tilaan moottoripyörän osia briteistä, nekin on siellä halvempia.

Ninnu kirjoitti...

Suloinen testikuva! :)