maanantaina, toukokuuta 02, 2016

Maailma avautuu

Pojat 1 ja 3
Tytöt 6 ja 2
Pojat 4 ja 5
Kaksiviikkospäivän kunniaksi pennut avasivat silmät ja katselevat nyt uteliaina ympäröivää maailmaa. Tosiasiassa ne eivät vielä näe kovin hyvin, mutta päivä päivältä näkökenttä tarkentuu. Avoimet silmät tekevät niistä suloisen ilmekkäitä, ne eivät enää ole vain iniseviä pötkylöitä. Jalat kantavat myös yhä paremmin, ja pentulaatikossa liikutaan jo vauhdikkaasti. Kynnet olivat kasvaneet niin paljon että alkoivat takertua vilttiin ja niinpä eilen tehtiin pedikyyri. Lyhensin pienillä terävillä saksilla 156 pienenpientä kynttä, eikä yhtään vauriota sattunut, vaikka pikkuiset tassut viuhtoivat.

Tänään pennut saivat ensimmäisen matokuurin, jota sitten jatketaan kahden viikon välein 8-viikkoiseksi asti. Tällä varmistetaan, että mahdolliset loiset kuolevat kaikissa kehitysasteissaan. Hedy saa samaan aikaan matokuurin, sillä loiset saattavat kulkeutua emon maidon mukana pentuun. Inhottavaa ajatella, että näissä suloisissa pennuissa olisi matoja, mutta parasta on tehdä loishäätö varmuuden vuoksi.

Hedy on huolehtiva mutta rento mamma. Se oleskelee jo paljon meidän kanssamme yläkerrassa, mutta sitä ei tarvitse patistaa lapsia syöttämään. Kun tulemme lenkiltä, se usein vain kurkistaa alakertaan todetakseen, että pennut nukkuvat.  Isoäiti Gina kävi lauantaina kylässä ja oli kovin utelias lapsenlapsistaan. Emme päästäneet sitä ihan pentulaatikon luo, mutta se sai kurkkia ovensuusta sisään. Hedy oli varuillaan, mutta ei ajanut Ginaa pois. Pentuhuoneen ulkopuolella koirat seurustelivat normaalisti ja kirmailivat kavereina ulkona. Kunhan pennut kasvavat leikki-ikään, voi olla että niillä on monta leikittäjää.



Ei kommentteja: