keskiviikkona, toukokuuta 18, 2016

Riiviön eleitä

Jokainen päivä pentujen elämässä on suuri askel. Eilen ne vielä arastelivat liikkumista laatikon ulkopuolella, mutta tänään tehtiin jo tutkimusmatkoja. Kyytiä saivat matonhapsut ja sandaalit, ja naskalihampailla kokeiltiin varpaiteni tuntoherkkyyttä. Nyt kun pennut ovat havainneet, että elämää on pentulaatikon ulkopuolella, ei kestä kauaa ennenkuin ne oppivat kiipeämään sieltä ulos. Jo pariksi yöksi olen laittanut korotetun esteen aukon kohdalle. Edessä on pian muutto työhuoneeseeni, jossa voin antaa niiden liikkua vapaasti kunhan vain olen aidannut tietokoneen ja oheislaitteet kunnolla. Kun sää on ennusteiden mukaan taas lämpenemässä, voidaan päivään sisällyttää myös ulkoilua. Pennut saavat maistella ja haistella ulkoilmaa nurmikolle kootussa aitauksessa.

Punkit ovat tämän kesän riesa ja poistin eilen Hedyn korvasta yhden pallukan. Emme ole antaneet sille punkkiestolääkitystä imetystä ajatellen, mutta Bravecto-purutabletin pitäisi olla turvallinen myös imettävälle nartulle. Huomenna haetaan lääke apteekista, ja toivottavasti saadaan pidettyä inhotukset loitolla. Pennuillekin voi antaa Bravectoa kunhan ne ovat yli 8 viikkoa.

Hedy ottaa äitiyden rennosti tässä vaiheessa. Se käy imettämässä pentuja silloin kun painetta syntyy nisiin. Tärkein tehtävä tuntuu olevan pentujen ruokailun vahtiminen, sillä se himoitsee niiden puuroa. Heti kun annan luvan, se hyppää laatikoon ja putsaa ruokakupit kiiltäviksi. Pennut ovat reippaita syöjiä, Hedylle ei jää paljoa nuoltavaa. Hedyllä on valtava nälkä koko ajan ja lisätyistä ruoka-annoksista huolimatta se on surkean laiha. Pian alan vierottaa pentuja kokonaan, ja sitten Hedy pääsee palautumaan entisiin mittoihinsa.

Viime sunnuntaina vietimme Annan kanssa nimenantojuhlaa. Pennut saivat viralliset nimet, joiden etuliite on Greenline,  mutta kutsumanimet voivat uudet omistajat vapaasti valita.

Join The Gang (poika 1)

Jetlag (poika 2)
Joyride (tyttö 1)

Jumper Boy (poika 3)

James Dean (poika 4)
Justin The Mood (tyttö 2)


Retki laatikon ulkopuolelle otti voimille




Ei kommentteja: