keskiviikkona, syyskuuta 30, 2020

Ihana syyskuuPiilopirtin pihakoivu ruskautuu 

Aikataulut ja suunnitelmat heittävät häränpyllyä, kalenterissa on nyt enemmän yliviivattuja aktiviteettejä kuin toteutuneita. Hyvissä ajoin jo huhtikuussa hankkimani lentoliput Milanoon ja majoitusvaraus Stresan hotelli Elenassa on peruutettu. Kyseessä olisi ollut joka syksyinen kirjoittaja viikonloppu Mari Mörön johdolla. Se päätettiin siirtää pidettäväksi syyskuun lopulla Marin luona Mörönperällä, mutta sekin tilaisuus peruuntui Mikkelin koronatartuntatilanteen vuoksi. Nyt työskentelemme kokonaan verkossa. Novellit on ladattu Vuolerning-alustalle, jossa voimme lukea ryhmän tekstit ja saada sekä vertaispalautetta että Marin arvion. Kyllähän asiat näinkin hoituvat, mutta paljon jää kokematta henkilökohtaisen kontaktin puuttuessa.

Ämmävaaran laelta näkee Pyhätunturille asti 

Stresan matkan sijaan lähdin sisaren kanssa ruskamatkalle Kemijärven mökille. Saimme matkustaa ylellisesti junan yksityishyteissä, sillä VR myy hytteihin vain yhden henkilön paikkoja. Hinta ei nouse silti. Kemijärvellä ruska oli jo alkanut, mutta ei ollut vielä ihan täydessä loistossaan. Syksyn värit ovat kuitenkin kuulaat ja monisävyiset. Patikoimme lähivaaralla, poimimme puolukoita, ihailimme maisemia ja muistelimme lapsuuden aikoja. Laulujoutsenet uiskentelivat aivan laiturin kupeessa. Olimme todellisessa retriitissä.


Samassa mättäässä kaikki 

Kotona Espoossa leivoin Räisälän puolukoista piirakan ja vein sen tarjolle Islan pentujen tapaamiseen. AST:in kentällä oli melkoinen meno päällä, kun seitsemän puolivuotista staffinpentua tapasi Isla-äidin ja sisarukset. Ohjelmassa oli taitojen esittely, nakinsyöntikilpailu, Islan ja Hedyn agilitynäytös sekä pentujen tutustuminen agilityn alkeisiin. Olin oikeutetusti ylpeä hienoista kasvateistani; kaikki ovat terveitä, hyvärakenteisia ja mikä tärkeintä, hyväkäytöksisiä. Myös pentujen omistajat saivat tutustua toisiinsa ja ilmeisesti jatkotapaamisia on suunnitteilla. Olen iloinen ja onnellinen myös siitä, että kasvateillani on aivan upeat kotijoukot


Perhepotretti

Hani ja Into kilpailevat nakinsyönnissä 

Siskokset Lili, Friidu ja Jade 

Jaden ensimmäinen agilityharjoitus 
Ei kommentteja: