tiistaina, elokuuta 15, 2006

Taas sandaalit!

Se käy silmänräpäyksessä, nimittäin Finalta sandaalin koron syönti. Tänään iltapäivällä tultuani kotiin potkaisin sandaalit eteisen lattialle ja vein ostokset keittiöön. Hetken touhuilun jälkeen palasin eteiseen ja havaitsin Finan pureskelevan toista sandaaliani. Tempaisin sen pois, huusin hyi, hyi ja ei, ei, ei, mutta tuskin Fina ymmärsi tehneensä mitään väärin. Tajusin itsekin, että vika oli minussa, joka olin jättänyt kengät keskelle eteisen lattiaa. Nämä olivat siis kesän toiset Finan syömät sandaalit, melko kalliitkin, ja niissä oli jo yhdet Finan hampaanjäljet. Nyt toinen korko on purtu sälöille, enkä usko taitavimmankaan suutarin osaavan korjata sitä. Tarinan opetus oli, että tavarat ja vaatekappaleet pitää heti laittaa oikeille paikoilleen, muuten Fina syö ne.

On Finasta hyvääkin kerrottavaa. Olimme tänään ensimmäisissä penturyhmän agilitytreeneissä ja Fina hämmästytti niin omistajan kuin opettajankin nopealla oppimisellaan ja rohkeudellaan. Se osasi jäädä esteen eteen istumaan ja odottamaan käskyä, se oppi menemään putken läpi, hyppäämään usean hyppyesteen sarjan ja hypyn renkaan läpi. Kun harjoittelimme lyhyttä suoraa putken läpi menoa, se lopulta pinkaisi mutkalla olevalle putkelle ja juoksi sen läpi täysillä. Aivan kuin se olisi halunnut esittää, ettei tarvitse harjoitella liian helppoja kuvioita, kun osaan jo vaativatkin. Treenien hauskuutta lisäsi se, että koolla oli 5 nuorta koiraa, joiden kanssa sai tauolla leikkiä. Varsinkin kelpie-poika Kent hurmasi Finan tai sitten Fina hurmasi sen, sillä ne olivat kuin rakastavaiset ja leikkivät aivan hurmiossa. Odotettavissa on monia ihania treeni-iltoja.

Meidän perhe on siirtynyt kesän aikana digiaikaan hankkimalla jopa kolme digiboxia. Digiaikamme alkoi Piilopirtillä, jonne hankimme helppokäyttöisen peruslaitteen. Kun scart-johto ja antenni oli yhdistetty TV:hen, laite toimi kyllä oikein, mutta ilmoitti kuvaruudussa "Ei signaalia". Soitin Digi-infoon, josta käskettiin tarkistaa, onko antenni suunnattu Pyhätunturia kohti. Kompassin ja kartan avulla totesimme suunnan olevan oikean. Soitto Kemijärven kodinkoneliikkeeseen paljasti, että meillä ei ehkä ole oikeanlaista antennia. Tilasimme antennin vaihdon, jonka jälkeen digikanavat kyllä näkyivät, mutta tv-kuva on sen verran vinossa että tekstistä puuttuu ensimmäinen kirjain. Työ ja uusi antenni maksoivat 2,5 kertaa enemmän kuin itse laite. Emme jaksaneet enää ottaa yhteyttä laitteen asentajaan ja tyydyimme vaillinaiseen kuvaan. Tammitien asunnon päätelkkariin hankimme monipuolisen tallentavan boksin ja vierashuoneen pieneen telkkariin peruslaitteen. Kun päätelkkariin on nyt yhdistetty digiboxi, DVD-, satelliitti-, VCR- ja kotiteatterivahvistinlaite, johtosekamelska on melkoinen. Asennuksessa kaikki johdot löysivät kuitenkin oikean paikkansa, mutta satelliittilähettimen ja DVD:n kuva alkoi vieriä. Pikkutelkkarissa kuvaruutu taas jakautui 4 osaan. Soitin taas kerran digi-infoon ja sain ohjeeksi tarkista johtojen liitännät. Vaihtelin scart-johtoja, yritin tiukentaa niiden liitäntöjä enkä itsekään tiedä, minkä toimenpiteen ansiosta kuvat vihdoin suostuivat näyttäytymään moitteettomina. Pöydällä on nyt rivistö kapuloita ja laitteen myyjän mielestä mielemme pysyy virkeänä, kun pohdimme mitä kapulaa mihinkin laitteeseen käytetään. Mielestäni mieli enemmänkin kiristyy, kun sitä oikeaa ei heti löydy tai ei tiedä millä kapulalla ääntä säädetään.

Ei kommentteja: