sunnuntaina, toukokuuta 06, 2007

Aglityä, agilityä...

Viime blogissa kerroin Finan ensi esiintymisestä agilityradalla ja itseohjautuvista kuvioista. Perjantaina oli Nasta-cupin toinen osakilpailu, ja Fina meinasi räjäyttää tulospörssin. Se suoritti esteet upeasti irtautuen ohjaajasta, mutta silti kuunnellen ohjeita, vain hienon hieno mutka putken sisääntulossa toi sille yhden virheen. Upea tunne ohjata koiraa, joka liikkuu kuin gaselli, pysyy kuulolla eikä pyöri jaloissa. Jos nyt en pilaa sitä omalla huonolla tekniikalla, siitä tulee mainio agilitykoira. Finan kuulo on selvästi parantunut, pihalla se juoksee ammuksena luokse kutsusta, vaikka tiellä kulkisi mielenkiintoista porukkaa, se ei säntää enää kaiken liikkuvan perään eli on selvästi paljon paremmin kuulolla kuin jokunen kuukausi sitten.

Eevi on aloittanut kisaamisen sairasloman jälkeen ja sen hypyt näyttävät olevan kunnossa. Vähän maltillisempi se on, mutta se ei ole haitaksi, sillä ajat pysyvät reippaasti alle asetetun ihanneajan. Virheitä radalla silti syntyy, sormi osoittaa kyllä ohjaajaan, käskyt tai linjat ovat väärät ja silloin saattaa rima pudota. Lauantaina olimme Nummelassa kisaamassa ja tulimme kotiin syli täynnä palkintoja, voitimme toisen kisan ja toisessa tulimme kolmanneksi. Ei palkinnot silti paljoa ilahduttaneet, kun molemmilta radoilta tuli useita virheitä. Toisessa kisassa hylättiin kaikki muut paitsi kaksi koirakkoa, toisessa radan suoritti vain kolme. Tietenkin voi sanoa, että olemme Eevin kanssa varmoja suorittajia, mutta kun se ei riitä, pitäisi olla myös puhdasta suoritusta.

Edessä on taas tiuha tv-urheiluviikko, jääkiekkoa taitaa tulla melkein joka päivä. Siihen vielä Euroviisukisat, eli jos ei keksi parempaa tekemistä, viikon voi viettää sohvalla televisiota tuijottaen. Ei kiitos minulle, mieluummin lähden ulos lenkille, koirien kanssa treeneihin tai vaikkapa Elixian uusiin ja hienoihin tiloihin punnertamaan Bodypumpia. Tosin koiraharrastus täyttää viikon melko hyvin, ajankäyttöongelmaa ei ole kalenterin mukaan: maanantaina ASTin hallitus, keskiviikkona ja torstaina treenit, perjantaina Nastacup ja lauantaina Eevin kisat.

Ei kommentteja: