tiistaina, tammikuuta 15, 2008

Reissustaffit

Ahvenanmaan kisareissulta on palattu eikä kovinkaan pahasti rähjäytyneinä. Viikonloppu oli melko rankka niin ihmisille kuin koirillekin, mutta taas ollaan monta kokemusta rikkaampia. Laiva-aikataulu Maarianhaminaan on hankala; Helsingistä lähdettäessä laiva on perillä klo 4.35 ja paluu on sekin yöllä eli lähtö Maarianhaminasta klo 23.45. Eevi ja Fina osoittivat taas mainiosti, miten sopeutuvaisia ne ovat muuttuviin olosuhteisiin. Niitä ei hetkauttanut autolla ajo laivan sisuksiin, ei hyttiin sulloutuminen, eikä hotellihuoneeseen majoittuminen. Laivan hytissä ne hyppäsivät oitis sängylle aivan kuin olisivat testanneet oliko siellä kunnon pedit. Kun menomatkalla unenpöpperöisinä raahauduimme aamuyöstä autolle, käytävän tukki joukko bailaajia. Porukka riemastui nähdessään koirat, mutta nämä vain huiskauttivat vähän häntää ja loikkivat lattialla lojuvien ihmisten yli.

Kilpailut alkoivat Eckerön urheiluhallissa jo lauantaiaamuna klo 9, joten hotellissa ehdimme käväistä nukkumassa tunnin verran. Ensimmäisenä päivänä molemmilla koirilla oli kaksi kilpailua ja rankan yön jälkeen teimme ihan kelpo tuloksia. Finan ensimmäisessä kisassa puhdas rata oli hiuskarvan varassa, en osannut tarpeeksi ennakoida ja se hyppäsi puomin kontaktin alas. Sijoitus oli 7/19. Toisella radalla Fina hyppäsi väärän esteen ja hylättiin. Eevin ensimmäisen radan tulos oli 15 ja sijoitus 11. Silti olin tyytyväinen suoritukseemme, Eevi oli vauhdikas ja hyvin hallinnassa. Sunnuntaina Finan tulos oli 15 ja sijoitus 4/19, radan vaikeudesta kertoo se, että kaikki muut hylättiin. Eevi taas pujahti putken väärään päähän ja hylättiin. Siis kuudesta radasta saimme puolet hyväksyttyinä ja niistä Fina keräsi paremman saaliin kuin äitinsä.

Maarianhamina ei turistille paljoa tarjonnut, kaduilla oli hiljaista kuin aavekaupungissa. Kun sää oli kaiken lisäksi surkea, ei ulkoilukaan maistunut liiemmin. Kaupungin suosituin paikka taisi olla Kotipizza, siellä oli väkeä ihan jonoksi asti. Se olikin ainoa paikka josta sai vatsantäytettä kohtuuhintaan. Sunnuntai-iltapäivän ja illan loikoilimme hotellihuoneessa seuraten urheilua TV:stä, lueskellen ja torkkuen, siis koirat vain löhöillen. Maanantain ulkoilulenkillä kotimetsässä purettiin sitten kaikki patoutunut energia.

Ei kommentteja: