maanantaina, heinäkuuta 06, 2009

Teltassa vai hotellissa?






Suolikas-järven maisemia

Kummassa nukkuu paremmin? Riippuu olosuhteista, mielentilasta, seurasta ja jopa säätilasta. Jos teltta on pystytetty puiden katveeseen, kalliorantaisen peilityynen järven rannalle ja aurinko pitää ilman päälle 20 asteen iltamyöhään, telttaan on oikein mieluisaa kömpiä nukkumaan. Tällainen paikka sijaitsee Nuuksiossa Urja-järven eteläkärjessä ja viime keskiviikon sää tosiaankin helli meitä retkeläisiä. Liikkeellä oli klaanistamme 2/3 eli meidän lisäksemme Mikan koko perhe ja Riston pojat. Mika oli suunnitellut kahden päivän vaelluksen Vihdin Takkulasta Espoon Pirttimäkeen. Ohjelmaan kuului hienojen maisemien ihailun lisäksi Tykon kalliokiipeilyä, uintia Pöksynhaarassa ja loppuhuipentumana pressudonitsin rakentaminen ja uittaminen Velskolan pitkäjärven yli. Leiripaikalle saimme iltavieraiksi Sarin, Riston ja Ginan. Makkaran — ja lettujenpaiston lisäksi nautimme lasilliset kuohuvaa Tykon syntymäpäivän kunniaksi. Eevi ja Fina jäivät kotiin, sillä kansallispuiston alueella ei koiria sovi pitää vapaina ja lisäksi koirien kuljettaminen järven yli olisi ollut mahdotonta.

Gina Urjan rannalla


Pressudonitsin uittaminen Velskolan Pitkäjärven yli

Sen sijaan koirat pääsivät mukaan viikonloppumatkalle, jossa testasimme nukkumista Lahden seurahuoneella. Huoneessa oli Queen- size sänky, jonka koirat heti hyväksyivät. Heti huoneeseen päästyämme ne petasivat sängyn auki, möyhivät tyynyt ja retkahtivat pitkin pituuttaan pedille. Hotelliyöpymistä tarvittiin, koska olin ilmoittautunut Nastolassa pidettävään Agirotu-tapahtumaan kahdeksi päiväksi. Kisasin molempien koirien kanssa kolme kisaa, joista tuloksia tuli kummallekin kaksi eli yhteensä neljä. Vaikka suuria voittoja emme saavuttaneet, olin hyvilläni, että yhteistyö molempien koirien kanssa sujui ja sain hyvää palautetta. Avoimien SM-kisojen karsinnassa suoritimme Finan kanssa mallikkaan radan ja vain okseririman pudottaminen esti puhtaan radan saavuttamisen. Kisassa oli 135 koirakkoa ja meidän sijoituksemme oli 50!

Agirotu-joukkue — kisassa esiinnyimme perhejoukkueena nimellä “Vihreät kuulat”. Eevi-äiti ja kolme tytärtä: siskokset Iitu ja Helmi 5 v ja Fina 3 v. esittivät vaikealla radalla melkoisia koukeroita eikä kukaan yltänyt puhtaaseen suoritukseen. Staffienergiaa oli tarjolla yleisön iloksi ja pääasia oli että kaikilla oli hauskaa. Open Class — kilpailussa Iitu melkein räjäytti pankin ja sijoittui hienosti toiselle sijalle. Hannan ja Iitun meno radalla oli mainiota seurattavaa, siellä mentiin sellaista vauhtia virheettömästi että veikkasimme jo koko kisan voittoa. Hieno näyttö joka tapauksessa!

Ei kommentteja: