maanantaina, tammikuuta 08, 2007

Ihana aamu

Tässä lyhyt kuvaus, miten aamuni alkoi tänään. Kun havahduin unesta, halusin vielä nauttia hetken sängyssä ja aloittaa päivän rauhallisella ylösnousulla. Avasin toisen silmäni ja humps! Fina pompahti mahani päälle. Se tamppasi päälläni edestakaisin, sen häntä viuhtoi vimmatusti samalla kun se työnsi kasvoilleni suussaan olevaa märkää tennispalloa. Nyt oli pakko herätä ihan kokonaan ja kun yritin työntää Finaa pois, Eevi antoi itselleen luvan hypätä sänkyyn. Se aloitti määrätietoisen nuolemisen, kohteena aina se osa vartaloani, joka pilkisti peiton alta. Lopulta piilouduin peiton alle kokonaan ja koirat luovuttivat, mutta minä taas päädyin nousemaan ylös, koska ei enää unettanut. Se siitä rauhallisesta ylösnoususta. Aamutoimien jälkeen pukeuduin ja sujautin jalkaani toisen Merrel-pistokkaan. Toista ei löytynytkään ja niin kuljin toisessa jalassa kenkä, toisessa vain sukka huoneesta huoneeseen etsimässä kadonnutta kenkää. Kenkää ei löytynyt ja niin riisuin toisenkin kengän jalastani ja etsin itselleni parillisen kenkäparin.

Viikonloppu on ollut penkkiurheilijan unelma. TV-urheilutarjonta oli lähes aukotonta, naisten pujottelua, miesten pujottelua kahtena kierroksena, Tour de Ski, mäkihyppyä ja taisi siellä olla jotain joukkuelajiakin. Koirien ulkoiluttaminen, syömäajat ja muut pakolliset on sovitettu urheiluohjelmien väliin. Lauantaina sentään käytiin juoksulenkillä Latokasken maastossa, sekin tehtiin aikaisin aamulla, jotta ehdittiin seuraamaan Tanja Poutiaisen laskua.

Sain käsiini ihanan kirjan: Jeffrey Masson, Dogs never lie about Love. Se kertoo koiran tunteista, unelmista, surusta, peloista ja rakkaudesta hauskasti ja vakuuttavasti. Tein yhteenvedon koiran rakkauden tunteesta ja lisäsin sen sivuilleni Staffitarinoiden joukkoon.

Tietotekniikka on työllistänyt minua viime viikolla. Kun päivitin koneeni selaimen eli Internet Explorerin versioon 7, en saa enää näkyviin sivujeni videoleikkeitä. Vanhassa versiossa ne aukeavat normaalisti. Jotain puuttuu tai jotain täytyy poistaa, mutta en tiedä mitä. Olen kiitollinen vinkistä, jospa joku lukijoistani osaisi antaa neuvon ongelmaan.

Ei kommentteja: