sunnuntaina, tammikuuta 28, 2007

Vahtikoirat

Viime sunnuntaina kerroin Tampereen jäisistä hiihtokeleistä, nyt täytyy raportoida, millaista oli tänään Leppävaaran talviurheiluparatiisissa. Parin päivän takainen tuore lumi, sopivan raikas pakkanen ja loistava auringonpaiste ovat sellainen yhdistelmä, että talvisäästä on pakko nauttia. Urheilupuiston näkymät olivat kuin satukirjasta, kirkasvärisiin talvivaatteisiin pukeutuneet lapset laskivat liukumäkeä, luistinradalla lätkät kolisivat kaukaloon seinämiin ja luistimet rahisivat jäällä. Hiihtoladulla sujuttelivat niin vaarit kuin polvenkorkuiset paaperot, kukin omalla tyylillään.

Tänään paikkasimme eilispäivän vähäksi jääneen ulkoilun pitkällä kävelyretkellä metsässä.. Vaikka pakkasta oli aamulla päälle kymmenen astetta, lämpöiset fleecetakit suojasivat hyvin, tassujakaan ei paleltanut, mutta lumihanki esti keppileikit. Eilen jouduimme jättämään koirat kotiin, kun kävimme päiväsaikaan Lahdessa syntymäpäiväkutsuilla. Pelkäsin, että kotona tehtäisiin tuhoja sillä aikaa, mutta vain alakerrasta löytyi pieni lätäkkö. Ulkoilutimme koirat pikaisesti pihalla, siistiydyimme ja vaihdoimme vaatteet seuraavaa menoa varten. Sen sijaan että koirat olisivat pyörineet eteisessä jaloissa, ne makasivat makuuhuoneen sängyllä liikkumattomina kuin patsaat, kumpikin kuono etutassujen välissä. Ilmassa oli pientä mielenosoituksen makua. Kun sitten tulimme puolen yön jälkeen kotiin, eivät vahtikoiramme edes heränneet avaimen rapisteluun. Ihme ja kumma, mistään ei löytynyt edes lätäkköä tai pahanteon jälkiä. Mitenkähän olisi käynyt, jos murtovaras olisi yrittänyt tulla sisään? Tämä ajatus tuli mieleeni siitä, että tässä lähellä Lehmustiellä oli murtauduttu taloon isäntäväen ollessa ulkona, vaikka talon koira, Welsh Corgi, oli ollut sisällä. Kaikki arvoesineet ja tietotekniikka oli putsattu. Tiesiköhän murtovaras, että kohteena oli Oikeusministeriön korkeimman virkamiehen asunto. Tapauksesta säikähtäneenä aion ainakin liimata koiratarran oveen, ehkä staffin kuva edes pelottelisi asiattomia tunkeutujia.

Kun nyt aloitin kertomaan murtovarkaista, täytynee kertoa toinenkin eilen kuulemani tositarina. Veli vaimoineen oli lomaillut joulun maissa loma-asunnossaan Espanjan aurinkorannikolla, ja heidät oli eräänä yönä huumattu talon sisään puhalletulla nukutusaineella. Kun pariskunta heräsi sitkeästä uneestaan he huomasivat, että talosta oli viety kaikki arvotavara. Tämä ei ollut ainoa tällainen tapaus alueella. Pelottavaa ja vastenmielistä.

Ei kommentteja: