torstaina, marraskuuta 24, 2005

Henkilökohtaista hygieniaa ja siisteyttä

Koirien turkin hoito ei vaadi paljoa vaivaa, mutta suihkussa käydään tarpeen vaatiessa. Päätös turkin pesusta syntyy, kun turkki alkaa tuntua tahmealta tai haisee "koiralta". Eilen oli siis aika kutsua koko konkkaronkka saunan suihkuhuoneeseen pesulle. Koirat tulevat sinne mielellään ja asettuvat jonoon odottamaan vuoroaan. Aloitin vanhasta leidistä, suihkutin sitä lämpöisellä vedellä, vaahdotin koirashampoon turkkiin ja lopuksi levitin Mink Oil-turkinhoitoainetta. Se ilmiselvästi nauttii hieronnasta ja vedellä valelusta. Kuivasin ylimääräisen veden kylpypyyhkeellä ja loppu saikin olla ilmakuivatusta. Dixie seisoi seuraavana jonossa odottamassa vuoroaan ja sai saman käsittelyn. Vielä Eevikin pääsi pesulle ja sen jälkeen olin minäkin kuivauksen tarpeessa. Kuivattuaan koirien turkit olivat kuin silkkiä ja kiilsivät upeasti.

Tämän päivän hygieeniatoimenpiteisiin kuuluu myös Eevin housujen vaihto. Kun se kuulee siteen tarran irroituksen, se painelee jo piiloon. Alistuneena se sitten antaa laittaa housut jalkaan, mutta tekee kyllä kaikkensa päästäkseen irti niistä. Se hieroo itseään mattoon ja seiniin ja saakin melko usein housut putomaan. Sen seurauksena meillä on veritipluja lattialla, matoilla ja petivaatteissa. Minä kuljen perässä, pyyhin ja siivoan. Kyllä koirarakkaus välillä venyttää kärsivällisyyttäni ja kodin siisteyskriteereitä.

Toisen siisteysongelman aiheuttaa Cessi, joka edelleenkin tekee pieniä lätäköitä sisään. Lääkitys ei ole ainakaan vielä vaikuttanut, ja oireilu saattaakin johtua pelkästään dementiasta. Surkea tilanne, kun ei tiedä onko koiralla paha olo vai onko se vain vanhuuttaan vähän sekaisin. Välillä se seisoo huoneen nurkassa sen näköisenä, ettei tiedä missä on. Se syö hyvin ja nukkuu paljon, eikä näytä tuskaiselta. Yksikään koirani ei ole elänyt näin vanhaksi, enkä oikeastaan tiedä, mikä on luonnollista vanhuutta ja mikä sairautta. Ilmeisesti se on tullut vauvaksi jälleen ja vaatii paljon läheisyyttä ja turvaa meiltä ihmisiltä.

Koiraihmisten koti ei varmaan koskaan voi olla täydellisen siisti, sillä koirankarvoja on aina nurkissa ja kurakelillä mustia tassun jälkiä lattiassa. Eilen laitoin saunan pukuhuoneen lattialle valkoisen, juuri pestyn maton. Tänään se oli pilkutettu mustilla anturankuvioilla.

Ei kommentteja: